(Video) Sudan halkı mücadeleyi sürdürüyor: Cuntanın başı istifa etti

Aylardır süren protestolar üzerine harekete geçerek diktatör El Beşir’i darbeyle deviren Askeri Konsey’in lideri Avad bin Avf, kitle gösterilerinin ordu karargahı önünde devam etmesi üzerine istifa etti.

Cuntacılar halkın isyanını bastırmak için OHAL ve sokağa çıkma yasağı ilan etmişlerdi. Ancak “Devrim henüz yeni başladı” diyen kitleler, Askeri Konsey’e karşı da gösterilere devam etti.

Bu durum, cuntanın başındaki savunma bakanının istifasını getirdi. Bin Avf, devlet televizyonunda canlı yayınlanan istifa konuşmasında Bin Avf, Askeri Geçiş Konseyi Başkanlığı’nı bıraktığını, Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ı yerine seçtiğini, konseyin başkan yardımcısı Kemal Abdulmaruf’un ise görevinden alındığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı önünde gösterileri sürdürenler, yönetimin sivillere devredilmesini talep ediyor.

Sudan’da halk orduyu istemiyor: “Birincisi düştü, ikincisi de düşecek”

ilginizi çekebilir

2018_Gaza_border_protest_cropped
İsrail bombalamalarına devam ederken, Filistinliler ‘Gazze bir hapishane’ diyor
images (15)
Barış Vakfı’ndan TBMM Başkanına çağrı
Border_of_Azad_Kashmir_And_Indian_state_of_Jammu_and_Kashmir-1
Keşmir halkı neden Pakistan devletine karşı ayaklanıyor?