Küresel dayanışma eylemleri: Mülteciler, hoşgeldiniz!

Mültecilerle dayanışmak için uluslararası eylem günü olarak belirlenen 12 Eylül’de, başta Avrupa kentleri olmak üzere birçok yerde ırkçılığa, milliyetçiliğe ve yabancı düşmanlığına karşı çıkmak için eylemler yapıldı.

30 ayrı ülkede 100’den fazla yerde düzenlenen mültecilerle dayanışma eylemlerine yüz binlerce kişi katılırken, en büyük eylem 50 bini aşkın yürüyüşle Londra’da oldu.

Londra’da yapılan ve Savaşı Durdurun Koalisyonu, Irkçılığa Karşı Çık kampanyası ve Uluslararası Af Örgütü’nün çağrısını yaptığı ve pek çok sendikanın katılım gösterdiği eylemde, ülkenin sağcı Başbakan David Cameron’ın mülteci karşıtlığı eleştirilirken sınırların açılması çağrısında bulunuldu. Eylemde aynı gün İşçi Partisi genel başkanlığına seçilen Jeremy Corbyn de bir konuşma yaptı.

Kopenhag’daki eyleme 25.000, İrlanda’nın başkenti Dublin’dekine 4000 kişi katılırken, Viyana, Madrid, Berlin ve Atina’da da “Mülteciler Hoş geldiniz” eylemleri yapıldı.

Türkiye’de de dün İstanbul ve İzmir‘de mültecilerle dayanışma eylemleri yapılmıştı.

Eylemlerden kareler:

Viyana:

Kopenhag:

Prag:

Berlin:

Varşova:

Sidney:

Stockholm:

Barselona:

Atina:

Lizbon:

Bükreş:

Brüksel:

Dublin:

Torino:

Bergen:

Zagreb:

ilginizi çekebilir

1536x864_cmsv2_9b0b7951-41f5-5f9d-9527-9c95d2f81944-9952020
Fransa'da gençlik isyanı: Hiçbir "yağma" köhne düzeninizi haklı çıkaramaz!
JPEGmini
Vurguncular açıklanmadı, "sessiz" öfke büyüyor
05fd2700-b71c-11f1-8d21-19ad84e0e822
Ukrayna krizi, Avrupa liderlerinin ABD imparatorluğuna olan bağımlılığını gösteriyor