Irak’ta rejim karşıtı gösteriler sürüyor

Irak’ın birçok kentinde yolsuzluğa ve iktidara karşı yapılan eylemler dün de devam etti.

Başkent Bağdat’ın yanı sıra Babil, Divaniyye, Kerbela, Necef, Amara, Nasıriyye ve Basra kentlerinde yapılan eylemlerde yolsuzluk ve hizmet yetersizliği protesto edilirken, zaman zaman polislerle eylemciler arasında gerilim yaşandı.

Bağdat’ta Tahrir Meydanı’nda toplanan eylemciler, ellerinde Irak bayrakları ile “Ekmek, hürriyet ve sivil devlet”, “Tüm partiler hükümsüz”, “Mezhepçiliğe hayır” sloganlarını attı.

Abdulbari Basir adlı eylemci şunları söyledi:

“Hapishanelerdeki suçsuzların serbest bırakılması, yargının tepesindeki Mithat Mahmud’un görevden alınması ve halen hükümet kanadında bulunan Baasçıların derhal görevine son verilmesini istiyoruz. Sokak susmayacak ve İbadi’yi uyarıyoruz. Dava Partisi bugün ‘hırsızların partisi’ olmuş ve bunlar Musul’u IŞİD’e teslim ettiler. Halk kararını verdi ve İbadi’ye son şansını sundu.”

ilginizi çekebilir

1536x864_cmsv2_9b0b7951-41f5-5f9d-9527-9c95d2f81944-9952020
Fransa'da gençlik isyanı: Hiçbir "yağma" köhne düzeninizi haklı çıkaramaz!
JPEGmini
Vurguncular açıklanmadı, "sessiz" öfke büyüyor
05fd2700-b71c-11f1-8d21-19ad84e0e822
Ukrayna krizi, Avrupa liderlerinin ABD imparatorluğuna olan bağımlılığını gösteriyor