(Video) Sosyalist Tartışma 2022 - İklim krizine yanıt: Söndür Ateşi

31.10.2022 - 10:18
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) tarafından düzenlenen Sosyalist Tartışma'da yeni çıkan Söndür Ateşi kitabı tanıtıldı. Yazar aktivist Jonathan Neale, iklim krizi ve aşağıdan çözüm hakkında konuştu.

Jonathan Neale’in konuşmasından satır başları şöyle:

İki önemli konumuz var: İklim işleri ve Küresel güneyin durumu.

İklim değişimi hızla devam ediyor, değişim hızı giderek artıyor. İklim konusunda yapılması gereken pek çok iş var. Fosil yakıt işlerinde çalışan işçiler, iklimin iyileştirilmesi için yapılması gereken işlerde çalıştırılmalıdırlar, hükümetler bu konuda söz vermelidirler.

İklim krizinin korkunç sonuçları olacak, bugün yaşadıklarımızdan çok daha korkunç sonuçlar. Kovid, iklim değişikliği sonucu ortaya çıkacak felaketlerin yanında çok küçük kalacak. Tüm dünyada göçmenler yollara düşecek, ülkeler kendi diktatörlüklerini korumak için göçmenleri vuracak, milyonlarca belki milyarlarca insan ölecek.

Küresel güney dediğimiz daha az geliri olan ülkeler artık iklim değişiminin de sorumlusu haline geldiler, çünkü sanayi bu ülkelerde çok gelişti. Bugün sanayi işçilerinin yarısı Çin, Hindistan ve Pakistan’da çalışıyor. Dünyanın her yerinde iklim işleri ve istihdam istiyoruz. Bütün ülkeler iklim değişimini engellemek için çaba göstermelidir.

Bültene kayıt ol