Yalnız değilsin, lubunya: LGBTİQA+ Deprem Dayanışması faaliyete başladı

12.02.2023 - 10:31
Haberi paylaş

Farklı şehirlerden, bağımsız aktivistlerden, örgüt ve inisiyatiflerden bir araya gelmiş LGBTQİA+'lar ve seks işçileri tarafından oluşturulan LGBTİQA+ Deprem Dayanışması faaliyete başladı.

LGBTİQA+ Deprem Dayanışması, 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 10 ilde milyonlarca kişinin hayatını etkileyen iki depremden sonra bölgede bulunan LGBTİ+’lara ve seks işçilerine destek sağlamak amacıyla kuruldu. Deprem bölgesindeki birçok LGBTİ+ ve seks işçisi, ayrımcılık nedeniyle yapılan yardımlara eşit bir şekilde erişemiyor. Kurulan bu ağ, depremi yaşayan LGBTİ+'ların ve seks işçilerinin barınma, ulaşım, giyim, beslenme, medikal vb. ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Ağ, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça ve İngilizce dillerine erişime açık. 

LGBTİQA+ Deprem Dayanışması’nın konuyla ilgili yaptığı çağrının metni şöyle: 

Deprem bölgesindeki LGBTQİA+’ları ve seks işçilerini yalnız bırakmayın!

Bizler, farklı şehirlerden, bağımsız aktivistlerden, örgüt ve inisiyatiflerden bir araya gelmiş LGBTQİA+'lar ve Seks işçileriyiz.

Şu an deprem bölgesinde bulunan, bölgeden çıkmaya çalışan ya da çadır alanlarında kendini güvende hissetmeyen birçok arkadaşımız olduğunu biliyoruz.

Olağan halde de hayatımızı zorlaştıran ayrımcılığın olağan üstü halde ihtiyaçlarımıza ulaşmamıza engel olabileceğini biliyoruz.

Deprem bölgesindeki LGBTQİA+’lar ve seks işçileri yardımlardan eşit oranda faydalanamıyor, toplu alanlarda güvenle kalamıyor ve birçok temel ihtiyaçtan mahrum kalıyor.

Bağışlarınız sayesinde deprem bölgesindeki LGBTQİA+’ların ve seks işçilerinin koşullarını iyileştirecek ve ihtiyaçlarını karışlayacağız.

LGBTİQA+ Deprem Dayanışması’na ulaşmak için:

@lubunyadeprem

linktr.ee/lubunyadeprem

Bültene kayıt ol