6. Kıraathane Kitap Şenliği 18 Ekim’de başlıyor

15.10.2024 - 11:45
Haberi paylaş

2019 yılından bu yana Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi tarafından düzenlenen Kitap Şenliği bu yıl 18-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl 26 yayınevinin katılacağı şenlik kapsamında, kitap söyleşileri, imza günleri, şiir dinletileri ve sohbetler de yapılacak.

Asmalımescit’te bulunan İstanbul Edebiyat Evi binasında yapılacak olan Kıraathane Kitap Şenliğin amacı, “bağımsız ve butik yayınevlerine ortak bir üretim ve dayanışma alanı açmak; eşitlikçi ve şenlikli bir ortamda yayıncılığın sorunlarını tartışmak” belirtiliyor.

Bu yıl şenliğe katılacak olan yayınevileri ise 160. Kilometre, Alef, Aras, Beyoğlu Kitabevi, Çeviribilim Yayınları, Encore, Epona, Espas Sanat Kuram, Habitus Kitap, İrene Kitap, İsmail Beşikci Vakfı Yayınları, İstanbul Kürt Enstitüsü Yayınları, İstos Yayın, Kıraathane Kitapları, Lemis, Lis, Peywend Yayınları, Manifold, Nada Kitap, obiçim Yayınlar, Otonom Yayıncılık, Raskol’un Baltası, Sanat Kritik Yayınları, Siren, Tefrika Yayınları ve Z Yayınları olacak. 

Şenlik kapsamında Z Yayınları da iki etkinlik düzenleyecek; 24 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak “Eleanor Marx: Ajitatör, Örgütçü ve Yazar” toplantısında, Aktivistler için Rehber: Eleanor Marx kitabının çevirmeni Foti Benlisoy, Meltem Oral’ın moderatörlüğünde konuşacak. 25 Ekim Cuma günü 15:00’de ise “İklim acil durumu: Bu krizi nasıl çözeceğiz?” toplantısında İklimi değil, sistemi değiştir kitabının çeviri editörü ve Söndür Ateşi kitabının çevirmeni Tuna Emren, Özdeş Özbay’ın moderatörlüğünde iklim krizi karşısında uygulanabilecek antikapitalist politikaları anlatacak.

Bültene kayıt ol