Ermeni sanatçı Charles Aznavour yaşamını yitirdi

01.10.2018 - 17:06
Haberi paylaş

Fransa’nın Frank Sinatra’sı olarak bilinen Ermeni sanatçı Charles Aznavour, Fransa’nın güneyindeki evinde 94 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Charles Aznavour, Fransa’nın güneyindeki evinde 94 yaşında yaşamını yitirdi. Aznavour’un ölüm sebebi henüz açıklanmadı.

24 Mayıs 1924’te Ermeni bir ailenin oğlu olarak Paris’te doğan Aznavour’un gerçek adı Şahnur Varinag Aznavuryan’dı. Adapazarı’ndan göç eden bir oyuncu olan Knar Baghdasarian ile Gürcistan’dan göç eden şarkıcı Mişa Aznavuryan’ın çocukları olan Aznavour’un hayatındaki dönüm noktası ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf ile tanışarak turneye çıkması oldu. Bu turneden sonra dünyaca tanınan bir sanatçı olan Aznavour’un 1300 bestesi bulunuyor.

Fransa’nın Frank Sinatrası olarak da anılan Aznavour, Frank Sinatra, Elton John, Céline Dion, Bryan Ferry, Sting, Luciano Pavarotti ve Plácido Domingo gibi pek çok sanatçı ile düetler yapmış, 60’a yakın da filmde rol almıştı.

2008 yılında da Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyanın imzaladığı kararname ile Ermenistan vatandaşlığı verilen Aznavour, Ermenistan’ın İsviçre Büyükelçisi olarak da görev yapmıştı.

Bültene kayıt ol