Helin Palandöken’in katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis

06.07.2018 - 13:01
Haberi paylaş

Helin Palandöken’i öldüren tutuklu sanık Mustafa Yetgin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Pendik’te, 13 Ekim 2017 tarihinde, lise öğrencisi Helin Palandöken’in öldürüldüğü ve 2 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili beşinci duruşma Kartal’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi Adliye önünde açıklama yapıldı.

Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, “Bu ülkede kadınları öldürenlere ödül gibi cezalar veriliyor. Eylül ve Leyla’nın ailesine başsağlığı diliyorum. İkisinin de katili tıpkı benim kızımda olduğu gibi sistemdir” dedi.

Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada ise “Çözüm idam diyenlere sesleniyoruz: Çözüm idam, hadım falan olamaz. Çözüm İstanbul Sözleşmesi’dir. Çözüm Çocuk Hakları Koordinasyon Strateji Belgesi’nin uygulanmasıdır. Çözüm adalettir, iyi hâl indiriminin uygulanmamasıdır” denildi.

Ardından başlayan duruşmada, tutuklu sanık Mustafa Yetgin ve tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan ve avukatları ile Helin Palandöken’in ailesi ve avukatları hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan, o gün böyle bir olay olacağını bilmediğini savunarak beraatini talep etti.

Tutuklu sanık Mustafa Yetgin ise son savunmasını yazılı olarak yaptı.

Mustafa Yetgin, tanıkların beyanlarını redderek, “Aileme ve Helin’in ailesine yaşattıklarımdan pişmanım. Cezaevine keşke böyle bir olaydan girmeseydim. Hata yaptım. Sizden tek isteğim medya baskısında kalmadan vicdanlı karar vermeniz” dedi.

Yetgin’e ağırlaştırılmış müebbet hapis

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mustafa Yetgin’e hiçbir indirim uygulamayarak “Tasarlayarak çocuğu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mustafa Yetgin’i araçla olay yerine götüren tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan ise “delil yetersizliği” gerekçesiyle beraat etti.

Baba Palandöken: İndirim yapılmaması için çok uğraştım

Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, kararın ardından Adliye çıkışında kısa bir açıklama yaptı.

Baba Palandöken, “İndirim yapılmaması için çok uğraştım. Sokak sokak, ev ev gezdim. Ben istiyorum ki bu ülkede başka Helinler öldürülmesin, öldürenlere indirim yapılmasın. Karardan memnunum” dedi.

Ailenin avukatı ise, bu kararın Türkiye yargısında emsal bir karar olduğunu söyledi.

Bültene kayıt ol