Trans tutsak Esra için dayanışma çağrısı

02.10.2017 - 14:39
Haberi paylaş

Trans Tutsak Esra ameliyatı için İstanbul’a sevk edilecek. Ancak adalet bakanlığı sevki için yol masraflarını karşılamasını istiyor. Yol masraflarını karşılayamayan trans kadın herkesi dayanışmaya çağırıyor.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği'nin internet sitesinde yer alan habere göre ameliyat için sevk masrafını karşılayamayan trans tutsak Esra, dayanışma çağrısı yaptı. Duyuru şöyleydi: 

Trans mahpuslar cinsiyet geçiş süreçlerini Türkiye hapishanelerinde tamamlayabilmekte ve ameliyat masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. Cinsiyet geçiş ameliyatlarını yapan sayılı hastane vardır. Türkiye’nin farklı hapishanelerinde kalan trans mahpusların bu sayılı hastanelere sevk edilmeleri gerekmektedir. Sevk edilmeleri durumunda yol masraflarını da kendileri karşılamak zorundadır.

Uzun zamandır mektuplaştığımız Esra’nın cinsiyet geçiş sürecini tamamlayabilmesi için hastaneye sevkinin gerçekleşmesi, sevkinin gerçekleşebilmesi için de sevk ücretini karşılayabilmesi gerekmektedir. Destek olmak için: [email protected]  adresine mail atabilirsiniz.

Esra’nın vasisi Merve’nin bizlere ilettiği maili sizlerle paylaşıyoruz.

‘Bugün Esra ile görüştüm telefonda, ameliyat için İstanbul’a sevki olacak. Ancak Adalet Bakanlığı sevk için masrafını kendisi karşılaması gerekiyor demiş. Sevk için ortalama 500 lira gibi bir paraya ihtiyaç var. Ben konuyla ilgili ulaşabildiğim herkese ulaşıyorum ki parayı pazartesi gününe kadar gönderebileyim; sevk önümüzdeki hafta olsun. Haberi birkaç dakika once aldım, o yüzden aciliyetli yaziyorum. İstanbul’a sevk hem ameliyat sürecinin hızlanması hem de burada yalnız kalmayacağı açısından önem taşıyor. 

Dayanışmayla.’

(Pembe Hayat) 

Bültene kayıt ol