Başka bir kadına daha cinsel saldırıda bulunan sanık yine tutuklanmadı

12.04.2017 - 10:35
Haberi paylaş

Gebze'de yeniden görülen tecavüz davasında, başka bir kadına daha cinsel saldırıda bulunan sanık yine tutuklanmadı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2009 yılında tecavüze uğrayan bir kadın şikâyeti üzerine gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkan iş adamı A.A. 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fakat Yargıtay tutukluluk kararını bozarak dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi. Başka bir kadına daha cinsel saldırıda bulunan A.A, yeniden yargılanmaya başladığı davanın ilk duruşmasında tutuklanmadı. Üstelik sanık avukatı davada kadın örgütlerini olayı 'istismar' etmekle suçladı.

Damla Uludağ'ın ekmekvegul.net'te yer alan haberine göre 2009 yılında Gebze’de tanınan bir iş adamı A.A. tarafından tecavüze uğrayan bir kadın 24 saat içinde şikayette bulundu. Kadının şikâyetine, somut delil içeren raporlara ve tanık ifadelerine rağmen tecavüzcü tutuklanmadı. Gerekçe olarak ise bıçakla, ölüm tehdidiyle tecavüze maruz kalan kadının, "tecavüz öncesi ve sonrası kimi davranışlarının hayatın olağan akışına uygun bulunmaması" gösterildi.

A.A. tecavüz suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı fakat Yargıtay, tutukluluk kararını bozdu. Dosya tekrar yerel mahkemeye gönderildi. Hapis cezası kararını bozması üzerine yeniden yargılama başladı.

Avukat kadın örgütlerinden gelen desteği “istismar” olarak nitelendirdi

Yeniden başlayan davanın Gebze Adliyesinde görülen ilk duruşmasına sanık A.A. katılmadı. Sanık avukatı ise tecavüze uğrayan kadının yalnız yaşamasını mahkemede gündeme getirerek tecavüzü meşrulaştırmaya çalıştı. Sanık avukatı mahkemede, kadının anne ve babasının ayrı olduğunu, yani psikolojisinin başından beri bozuk olabileceğini savundu. Avukat, davaya kadın örgütlerinden gelen desteği ise “istismar” olarak değerlendirdi ve “Bu davayı Özgecan Aslan’ın ismini kullanarak gündem etmeye çalışıyorlar ama iki davanın alakası yok. Sanığımın beraat talebi üzerine şimdi yeni tanıklar çıkıyor, bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“Tutuklanmadı, başka bir kadına saldırdı”

Davanın Yargıtay’da bozulmasına da tepki gösteren avukatlar ve kadın örgütleri, “Bu davada yargılanan tecavüzcü, bu olay sonrasında başka bir kadına tecavüz etmeye kalkmış, cinsel saldırı suçundan sadece 3 yıl 4 ay hapis cezası almıştır. Tecavüzcünün geçmişinde işlediği benzer suçlar mahkemelerce dikkate alınmalı, iyi hal, haksız tahrik gibi indirimler uygulanmamalı” diye konuştu.

Sanığın dışarıda elini kolunu sallaya sallaya dolaştığına dikkat çeken avukatlar, sanığın tutuklanmasını istedi.

Dava, eksiklerin tamamlanması için 20 Haziran’a ertelendi.

Sanığın düğününe

2009 yılında yaşanan tecavüz olayının ardından 13 yıl ceza alan ama 1 gün bile cezaevinde yatmayan A.A, 2013 yılında yargılama sürerken milletvekillerinin de katıldığı görkemli bir düğün yaparak evlendi.

S.D. ise gazetelere verdiği röportajda “Bana tecavüz eden kişi hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Benim dünyam karardı, hayatım paramparça oldu. Bu şahıs 13 yıl hapis cezası aldı. Ancak ne hikmettir ki tecavüzden hapis cezası alan bir kişi yıllardır dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Benim hayatımı karartan kişi ise milletvekillerinin katıldığı bir düğün ile evlenerek yuvasını kurdu. 5 aydır Yargıtay’ın bu cezayı onaylamasını bekliyorum. Davadan vazgeçmem için birçok telefon aldım, tehdit edildim. Davadan asla vazgeçmeyeceğim” demişti.

Bültene kayıt ol