Antikapitalist Kadınlar: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz, 17'de Kadıköy'deyiz

20.03.2021 - 11:34
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi üzerine ilk kitlesel protesto İstanbul'da gerçekleşek. Antikapitalist Kadınlar eylem çağrısı yaparak, Kadıköy'de olacaklarını duyurdu.

Eylem çağrısı şöyle:

Cinsiyet temelli şiddetin ayrım gözetmeksizin durdurulmasını ve şiddete maruz bırakılanların korunmasını hedefleyen İstanbul Sözleşmesi, 2011 yılında Meclis tarafından kabul edilmişti. Sözleşmenin uygulanmaması, pek çok kadının ve LGBTİ+nın canına mal oldu. Şimdi ise canlarımızi güvence altına alan Sözleşme, Cumhurbaşkanı kararıyla feshediliyor.

2021'in ilk 78 gününde tam 78 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. Hükûmet kadın cinayetlerini durdurmaya yönelik hiçbir politika üretmediği gibi şimdi de bu cinayetleri durdurmak için elindeki en büyük silahtan, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçerek kadınların canını hiçe saydığını bir kez daha gösteriyor. 

Bir grup azınlığın istekleri ve çıkarları uğruna kadınları, LGBTİ+ları ve çocukları korumayı hedefleyen İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Bugün 17.00'de Kadıköy'de haklarımızı savunmak için toplanıyoruz.

Antikapitalist Kadınlar

Bültene kayıt ol