Bir belediye işçisinden Genel-İş'e tepki: 'Bu neyin halayı?'

10.07.2023 - 15:18
Haberi paylaş

Sendika üyesi aktivist yarın gerçekleşecek "iş bırakma" eyleminin anlamını, tabanın taleplerini ve sendika yönetimine eleştirilerini yazdı.

CHP’li bir kaç belediyenin işçileri Genel-İş'e üye olduğu ve bu üyelerin son yıllarda yapılan her toplu iş sözleşmelerinin asgari ücret bandında olması, DİSK’in şube başkanlarının her seçimin de CHP il örgütlerinin işçilere baskıları neticesinde ve CHP’li başkanlarının seçtikleri isimlerin kazanması tesadüf olmamalı. 

Ekonomi kriz, gün geçtikçe hayatı zorlaştırır iken işçi sendikası işçilerin haklarını savunmak yerine siyasi parti olan CHP ile ortak kazanç elde etme gayesi içinde.  

DİSK 16. Genel Kurulu DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan’ın CHP’li belediye başkanları ile kapalı kapılar ardında anlaşmalar yapıp, işçilerle yapılan TİS'leri (belediyenin çıkarını gözeterek asgari ücret seviyesine imza atı. Üzerine kazanç sağlamış gibi belediye önlerin de halaylar çekildi. Bu neyin halayı? Ne üzerine anlaşıldı bunca TİS'de? İşçinin üzerinden yağan paralar göz boyuyordur. Bugün ise Remzi Çalışkan, memur zamlarından sonra belediye işçilerinin açlık sınırının altında kaldığını iddia ederek bir kaç ay önce 11.300 TL'yi imzaladığı TİS unuttu. Ve 11 Temmuz günü 12:0-13:00 arasında bir saat iş bırakma ilan etti. Şaka gibi, bu saatler arasında zaten çalışmıyoruz ki! Bu son olaylar, belediye işçilerinin çaresizliğini ve sendikanın yozlaştığını bir kez daha gösterdi.

Bültene kayıt ol