Kayseri Erciyes Üniversitesi sağlık çalışanları: İnsanca bir ücret ve haklarımızı istiyoruz

26.03.2021 - 14:18
Haberi paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) sağlık çalışanı işçilerin, rektörlüğün önerdiği yüzde 1,5'luk zamma tepkileri sürüyor. Sağlık çalışanı yüzlerce işçi Türk-İş'e bağlı Sağlık-İş Sendikası ile birlikte ERÜ Rektörlüğü karşısında işçilerin yoğun katılımı olduğu bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Önerilen zammın 15 lira bir ücrete denk geldiğini söyleyen sağlık çalışanı işçiler, önerilen zammın komik bir zam olduğunu ifade etti. Pandemi de yoğun tempo çalıştıklarını ifade eden sağlık işçileri, "Virüs ile burun burunayız. Değerimiz olmalı. 15 lira zam değil, haklarımızı istiyoruz" dedi.

ERÜ Rektörlüğü karşısında yapılan basın açıklamasına çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Süreç hakkında açıklamayı Türk-İş Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven okudu. Açıklama önce bir araya gelen işçiler; "İşçiyiz, haklıyız, söke söke alırız", "Direne, direne kazanacağız", "Alın teri hakkımız" sloganları atıldı. "Sakız parası değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz" ve "ömrümüzden ömür verdik, yaşanabilir ücret istiyoruz" yazılı dövizler dikkat çekti. Üniversite yönetiminin 15 lira zam önerisi sık sık yuhalandı.

İdris Güven, "Sendikaya üye olmak anayasal haktır. Emekçilerin özgürce sendika seçmelerine, üye olmalarına kimse engel olamaz. Sendikaya üye olanlara engelleme girişimleri hukuki değildir. Toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamadığı için süreç hakem heyetinde. Erciyes Üniversitesi yönetimi sözleşmenin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini engellemektedir. Bu durum kabul edilemez.

Sendikamıza üye olanlar tehdit ediliyor. Hakları verilmiyor. Baskı altına alınmak isteniyor. Pandemi bahane edilerek bazı arkadaşlarımızın kasıtlı olarak görev yerleri değiştiriliyor. Pandemi sürecinde bu zor günlerde emeğini esirgemeyen üyelerimizin sesi olacağız. Enflasyonun yüzde 30 olduğu bu günlerde önerilen yüzde 1,5 - 2 oranındaki zammı kabul edemeyiz. Sürecin emekçiler lehine olumlu gitmesi için uğraşıyoruz. Aksi halde yasal yollara başvuracağız" dedi.

Bültene kayıt ol