Doktorlar alanlara çıktı: “Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz”

19.09.2020 - 11:45
Haberi paylaş

Covid-19'a karşı kahramanca mücadele ettikten sonra hükümetin yarattığı koşulları protesto eden ve MHP tarafından hedef alınan sağlık emekçileri, hakları için eylemlerini sürdürüyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), tüm illerdeki tabip odalarıyla birlikte “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz Haftası” ilan edilen 14 ve 18 Eylül tarihleri arasında siyah kurdele takma, yürüyüş ve saygı duruşu gibi eylemler yapma kararı almıştı. Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan sağlık çalışanları TTB’nin önerisi doğrultusunda siyah kurdele takarak, salgında hayatını kaybeden sağlık emekçileri ve yurttaşlar için saygı duruşunda bulundular.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) da destek verdiği eylemler kapsamında bazı illerde basın açıklamaları düzenlendi. Pandemiyle mücadele etkin önlemlerin alınmasını talep eden sağlık emekçileri, TTB'yi hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki göstererek "TTB bizim onurumuzdur" dediler.

Eylemlerle ilgili bilgiler şöyle:

Şişli Etfal Hastanesi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası'nın çağrısıyla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, "Ölüyor, tükeniyoruz! Hekimler ve sağlık çalışanları olarak yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" dedi.

Açıklama öncesi hayatını kaybeden sağlık çalışanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan sağlık emekçileri, "Yönetemiyorsunuz, ölüyoruz" pankartı taşıdı.  Basın açıklamasını İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç okudu. Açıklamanın ardından İstanbul Tabip Odası(İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öztürk, Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Zozan Gölbaş ve SES Şişli Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Fırat Burak Gürhan birer konuşma yaptı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi

İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi, “Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz” eylemleri kapsamında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servis önü ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü önünde ortak basın açıklaması düzenledi.

Cerrahpaşa Acil önünde gerçekleştirilen ve çok sayıda sağlık emekçisinin katıldığı eylemde açılış konuşmasını SES Cerrahpaşa Tıp Fakültesi işyeri Temsilcisi Aydın Erol yaptı. Hazırlanan ortak açıklamayı İTO Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Döventaş okudu.

Antikapitalist Blok: “Sağlık emekçilerinin, TTB'nin yanındayız!”

Cerrahpaşa Kardiyoloji Enstitüsü

İstanbul’daki bir diğer eylemin adresi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü önü oldu. Sağlık emekçileri yakalarına siyah kurdele takarak alkışlarla Enstütü önüne geldi. Hasta yakınları ile çevrede bulunan esnafın alkışlarla destek verdiği eylemde hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına saygı duruşu yapıldı. Burada konuşan SES Aksaray Şube Yönetim Kurulu Üyesi Türkan Aydoğmuş, salgın süresince 92 sağlık çalışanın hayatını kaybettiğini belirtti.

İzmir Tabip Odası

İzmir Tabip Odası’nda düzenlenen basın toplantısı öncesi ülke genelinde olduğu gibi pandemi döneminde yaşamını yitiren sağlık çalışanları anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Basın toplantısında ilk konuşmayı İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı yaptı. Basın açıklamasını okuyan yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaynak okudu. Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Mübeccel İlhan da toplantıda bir konuşma yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi sağlık emekçileri de ülke genelinde olduğu gibi hastanede pandemi döneminde yaşamını yitiren sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Celal Bayar Üniversitesi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi önünde Manisa Tabip Odası ve SES Manisa Şubesi dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Sağlık çalışanları MHP’yi protesto etti

Manisa Tabip Odası

Manisa Tabip Odası ve SES Manisa Şubesi “Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz” eylemleri kapsamında basın açıklaması düzenledi. Manisa Manolya Meydanında yapılan açıklamaya Manisa Tabip Odası üyeleri katıldı. Alkışlarla bir araya gelen sağlık emekçilerinin açıklamasına Manisa Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası ve KESK de katıldı. Açıklamayı Manisa Tabip Odası başkanı Dr. Şahut Duran okudu.

Ankara Tabip Odası

Ankara Tabip Odası tarafından üyelerine yapılan çağrı doğrultusunda tüm hastanelerde saygı duruşu yapıldı.

Antalya Tabip Odası

Antalya’daki hekimler, sağlık çalışanları, #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz Haftası etkinlikleri kapsamında; çalıştıkları hastaneler ve sağlık kurumlarında, COVID-19 nedeniyle yitirilen hekim, sağlık çalışanı ve on binlerce insan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi önündeki basın açıklamasını, Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin okudu.

Bültene kayıt ol