TÜPRAŞ rafinelerinde işçilerden uyarı eylemi

25.03.2019 - 16:26
Haberi paylaş

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 22 Mart’ta gerçekleştirilen son oturumunda da anlaşma sağlanamayınca, bu sabah TÜPRAŞ'ın Aliağa, Batman, İzmit ve Kırıkkale rafinerilerinde işçiler uyarı eylemi yaptı.

Petrol-İş sendikasının internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Kocaeli rafinerisinde iki saat iş bırakıldı. Fabrika önünde toplanan işçilere sendikanın Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman süreçle ile ilgili bilgi verdi. Açıklamanın ardından saat 10.00’da Petrol-İş üyesi işçiler vardiya teslim aldı.

Aliağa'da rafineri kapısının önünde eylem yapıldı. İşçilere yönelik açıklama yapan Aliağa Petrol-İş Şube Başkanı Ahmet Oktay, "Amacımız bu sözleşmeyi masada bitirmektir. Fakat bu gidişat bu toplu iş sözleşmesinin masada bitmeyeceğini gösteriyor. İşverenin bizlere dayattığı vardiya sistemindeki değişikliği ve toplu iş sözleşmesi süresinin üç yıla çıkarılmasını asla kabul etmiyoruz,etmeyeceğiz" dedi.

Kırıkkale Tüpraş Rafinerisi İdare Binası önünde de iki saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Eylem sırasında Petrol-İş üyesi işçiler, rafinerinin giriş kapısından idare binasına kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Ardından Kırıkkale Şube Başkanı Murat Kaya, burada işçilere süreç hakkında bilgi verdi. Kaya, gerçekleştirilen eylemlerde ortaya koyulan uyarı dikkate alınmadığı takdirde, eylemlerin artarak devam edeceği kamuoyuna duyuruldu.

Batman rafinerisinde de eş zamanlı eylem yapıldı.

Bültene kayıt ol