Tazminat alamayan işçiler sevkiyatı durdurdu

18.03.2019 - 12:05
Haberi paylaş

Volkswagen araçlarına koruyucu kılıf üretimi gerçekleştiren CPS Automotive Tekstil’de 31 Ocak’ta çıkarılan 93 işçi tazminatlarını alamayınca fabrikaya giderek sevkiyatı durdurdu.

31 Ocak’ta Tuzla Serbest Bölge’de yer alan CPS Automotive Tekstil  firmasında çalışan Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (Deriteks) üyesi 93 işçi işten çıkarıldı. Volkswagen araçlarına koruyucu kılıf üretimi gerçekleştiren firmanın işçilere tazminatları konusunda bir ödeme planı sunmaması üzerine Deriteks, Volkswagen’e ulaşarak ödenmemiş alacaklardan onları da sorumlu tuttuklarını söyledi.

İşverenle yapılan görüşmelerde bugüne kadar olumlu bir sonuç çıkmaması üzerine işçiler fabrikaya gelerek Volkswagen işçin üretilen ürünlerin sevkiyatını durdurdu. İşçiler tazminatları ödeninceye kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. 

CPS Automotive Tekstil’de işverenlerin üretimi İzmir’de bir başka firmaya kaydırması nedeniyle üretim azalmaya başlamış farklı dönemlerde çıkarmalar yaşanırken en son 93 işçi daha işten çıkarılmıştı.

Bültene kayıt ol