Özelleştirme karşıtı mitinge izin yok

12.03.2019 - 16:30
Haberi paylaş

Türk Harb-İş sendikasının Ankara'da Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı düzenlemek istediği mitinge valilikten izin çıkmadı.

Türk-İş’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası’nın Sakarya’da bulunan ve Tank Palet fabrikası olarak bilinen 1’inci Ana Bakım Fabrikası’nın Cumhurbaşkanlığı kararıyla özelleştirme kapsamına alınmasına karşı 16 Mart Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirmek istediği mitinge izin verilmedi.

Türk Harb-İş tarafından yapılan açıklamada, 1 Mart tarihinde Ankara Valiliği’ne yapılan müracaata izin çıkmadığı ifade edildi. Açıklamada, gerekçe olarak Ankara İl Emniyet Müdüğürlü’nce yapılan “seçim döneminde bulunulması ve genel güvenlik bakımından uygun olmadığı”nın belirtildiği ifade edildi.

Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozel, valiliğin mitingin güvenliğini sağlayamayacaklarını kendilerine söylediğini aktararak, “Özelleştirme şartnamesinde işçileri koruyan hükümler olmazsa üzerimize düşeni yaparız” dedi.

Sendika daha önce birçok şehirde açtığı standlarda özelleştirmeye karşı binlerce imza toplamış ve Sakarya'da 15 bin kişinin katıldığı bir miting düzenlemişti.

Bültene kayıt ol