Gebze’de Flormar direnişiyle ilgili basın toplantısı

08.03.2019 - 14:03
Haberi paylaş

Sendikalı oldukları için işten atılan ve fabrika önünde 297 gündür mücadele eden Flormar işçileri, işverenin son yaptığı teklifi kabul ederek direnişi sonlandırdılar.

Bugün saat 13:00’te Gebze’deki Aşk-ı Mahal düğün salonunda Petrol-İş sendikası tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Petrol-İş merkez ve şube yöneticileri, kadın emekçilerin bu direnişi çok zor şartlarda var ettiklerini ve çok önemli bir iş başardıklarını aktardılar.

İşçilerin sendikalı olarak işe dönme talebi kabul edilmese de, işveren işçilere yaptığı teklifte 12 maaş sendikal tazminat ve boşa geçen süre için de 4 maaş ödemeyi önerdi. İşçiler arasında uzunca bir süre tartışılan konu, sonunda oylandı ve oylamaya katılan 73 işçinin 53’ü teklifi kabul etti.

Petrol-İş sendikası tarafından okunan açıklamada, işçilerin işten çıkarma maddesinde yapılacak düzeltme ile işsizlik maaşına da başvurabilecekleri belirtilirken, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde direniş, işçilerin yasal tüm hakları ve en üst sınırdan sendikal tazminatları alınarak kazanımla sonuçlandırılmıştır. Flormar markasıyla üretim yapan Kosan Kozmetik’te sendikal mücadelemiz ve yargıya taşınan örgütlenme sürecimiz ise devam edecektir” denildi.

Açıklamada, Flormar işçisinin mücadelesinin değeri hatırlatıldı:

“Direniş, özellikle emek mücadelesi üzerinde baskıların arttığı, türlü adaletsizliklerin ortaya çıktığı ve hak arayışının nafile bir çaba olarak görülmeye başlandığı bir dönemde halkımızın vicdanı hâline geldi. Emek mücadelesinde umudu büyüttü.”

Salonda yapılan konuşmalarda, direnişle dayanışma gösteren tüm sendikalara, siyasi partilere ve diğer kitle örgütlerine teşekkür edildi.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) üyeleri de basın toplantısına katılarak, bir süredir yürüttükleri dayanışma kampanyası kapsamında hazırladıkları gıda kolilerini işçilere teslim ettiler.

Bültene kayıt ol