Şişli Belediyesi işçilerinin direnişi sürüyor

01.03.2019 - 09:02
Haberi paylaş

Şişli Belediyesi'nde ücretlerini alamayan işçilerin direnişi devam ederken, CHP'liler grevin "Mustafa Sarıgül'ün işi" olduğunu savunuyor.

Şişli Belediyesi’nde ödenmeyen ücretlerini almak için geçtiğimiz günlerde iş bırakma eylemi yapan temizlik işçileri, önceki gün de belediye önünde açlık grevine başladı.

Temizlik işçileri, Şişli Belediyesi'nin Şubat ayı ücret ödemesini yapmadığı için iş bırakmışlardı. İş bırakma eylemi, Genel-İş sendikasının merkezi kararıyla sonlandırılmıştı. İşçiler, eylemlerinin sonlandırılmasından sonra sendika ve belediye yönetimi arasında yapılan görüşmeye dair bilgilendirilmediklerini belirtti.

Bunun üzerine işçiler ücretleri ödenene kadar sürdürmek üzerine açlık grevine başladılar. Açlık grevi eylemi başlarken Genel-İş İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Zeynel Yiğit, ücretler ödenene dek açlık grevinin süreceği yönünde açıklama yaptı.

Yiğit, belediyeyle ücretlerin ödenmesi ile ilgili görüşme taleplerinin olduğunu fakat sonuç alamayınca iş bırakma eylemi yaptıklarını dile getirerek, sendika tarafından alınan kararla iş bırakma eylemini sonlandırdıklarını, buna karşın kendilerine ücretlerin ödenmesi konusunda bilgi verilmediğini ifade etti.

Şişli Belediyesi’nde işçiler iş bıraktı

CHP'nin işçi düşmanlığı

CHP'liler ise grevin, Şişli belediye başkanlığı için DSP'den aday olan Mustafa Sarıgül'ün işi olduğunu iddia ediyor. Bunun için Twitter'da sosyal medya kampanyası yürütülerek, Sarıgül'ün AKP'nin ortağı olduğu ifade edildi.

İşçi direnişleri karşısında CHP genellikle AKP ile ortaklık ediyor. İzmir'de İZBAN işçilerinin grevi de CHP'liler tarafından "Asıl niyetleri başka" diye karalanmış, sendikayı AKP'nin desteklediği dile getirilmişti. Bu grev daha sonra AKP tarafından yasaklanmıştı.

Bültene kayıt ol