19. gün: Mephisto işçileri direnmeye devam ediyor

20.02.2019 - 17:29
Haberi paylaş

Mephisto'nun Beşiktaş şubesinde haklarını talep ettikleri için işten atılan iki emekçinin direnişi sürüyor.

Mephisto, çalışanlarına aylık asgari ücret ödüyor, düzgün bir dinlenme alanı sunmuyor ve Beşiktaş'ta karın doyurmanın imkansız olduğu 9,6 TL günlük yemek ücreti ödüyor.

Buna karşı işçiler ise haklarını arıyor. Hak arama mücadelesi veren iki emekçi işten atıldı, Beşiktaş'taki şubenin önünde her gün 16:00 ile 20:00 arasında nöbet tutuyorlar.

Marksist.org bugün direnen emekçilerden İbrahim ile mücadeleleri üzerine konuştu. Patronun kendileri hakkında ürettiği yalanlara itiraz eden İbrahim, Beşiktaş halkının kendileriyle gösterdiği dayanışmadan memnun, bu desteğin sürmesini istiyor.

Mobbinge uğradıklarını ve kötü çalışma koşullarına mahkûm edildiklerini dile getiren Mephisto direnişçisi, Ocak ayı sonunda işverenle bir görüşme yapıldığını, ancak taleplerinin hiçbir şekilde karşılanmadığını dile getirdi.

Emek ve özgürlük yanlısı bir kamuoyuna hitap eden Mephisto, kendi işçilerinin hakkını aramasından korkuyor, örgütleneye çalıştıklarında ise "işin arkasında başka güçlerin olduğunu" dile getiriyor.

Direnen Mephisto işçileri ise gün boyu kendilerini ziyaret eden öğrencilerle ve emekçilerle sohbet ediyor, davalarını anlatıyorlar.

Mephisto işçileri direnişte

Bültene kayıt ol