Beşiktaş ve Buca belediyelerinde işçiler iş bıraktı

15.02.2019 - 15:43
Haberi paylaş

İstanbul’daki Beşiktaş ve İzmir’deki Buca belediyelerindeki işçiler iş bırakma kararı aldı.

İstanbul’daki Beşiktaş ve İzmir’deki Buca belediyelerinde DİSK Genel-İş üyesi işçiler grev yaptılar.

CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nde 4 aydır toplu sözleşme masasına oturmak için girişimlerde bulunan işçiler, girişimlerin sonuç vermemesi üzerine iş bıraktı. Levent Birlik Parkı'nda toplanan belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan yaklaşık 200 işçi, sloganlar atarak, Nispetiye Caddesi'ndeki Beşiktaş Belediyesi'ne yürüdü.

Belediye binası önünde açıklama yapan Genel İş 1 No’lu Şube Sekreteri Taner Yayla, “Bizler 12 milyon işçinin hakkı için mücadele ediyoruz. Taleplerimiz 2019 yılındaki asgari ücret farkının işçilere yansıtılması, çalışma süresinin 40 saat ile sınırlandırılması, ücretlere dayalı şartların yerine getirilerek yüzde 4'e mahkum edilmemesini talep ediyoruz. Bu zaten yasal hakkımız. 40 günlük süreleri var eğer bu süre içerisinde toplu sözleşme masasına oturulmazsa grev hakkımızı kullanacağız” dedi.

İzmir’deki Buca Belediyesi’nde ise Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sonucu 150 işçinin ücretlerine yeni sözleşmeyle birlikte yüzde 30 zam artışı ve bazı sosyal hak ve yardımlarla yüzde 40'a varan artışı yapıldı. Ancak belediye TİS’ten kaynaklanan farkları ödemedi. Bunun üzerine  Belediyenin, temizlik, fen işleri, park bahçeler, sosyal merkez ve belediye binası gibi bir çok biriminde çalışan işçiler iş bırakarak Gediz'deki şantiyede toplandı.

Bültene kayıt ol