Emeklilikte Yaşa Takılanlar'dan Ankara'da kitlesel protesto

10.02.2019 - 18:57
Haberi paylaş

Ankara’da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) tarafından düzenlenen gösteriye Türkiye’nin her yanından binlerce kişi katıldı.

EYT hareketi, birkaç haftadır Anadolu'nun birçok kentinde kitlesel buluşmalar düzenliyordu.

Bugün ise Ankara'da benzer bir etkinlik gerçekleşti.

EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘EYT Buluşması’na katılmak isteyen kişiler Türkiye’nin dört bir noktasından sabah saatlerinde Ankara’ya geldi.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne geçildi.

Dernek başkanı Gönül Boran Özüpak tek maçlarının seslerini duyurmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bir olduk, birliğimizi gösterdik. Bizim isteğimiz, 4447 sayılı yasanın getirdiği mağduriyetlere artık son verilmelidir. Bunun için de sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Bizleri yok saymalarını istemiyoruz. Biz ülkemizin en fazla emek veren, en fazla hizmet eden insanlarıyız. Bizi göz ardı edemeyeceklerini düşünüyoruz. Buradan da bunu haykırmış olduk. Haklıyız, hakkımızın peşindeyiz, seçim öncesi biz bu yasanın geçmesini istiyoruz. Vaat değil, sadece icraat istiyoruz.”

Emeklilik için şart olan pirim gün sayısını tamamladıkları hâlde, yasada öngörülen yaşa henüz gelmedikleri için hak sahibi olamayanlar, uzunca bir süredir benzer eylemlerle hakkını arıyor.

Bültene kayıt ol