(Video) Filiz Kerestecioğlu, ölen Suriyeli işçileri TBMM’de gündeme getirdi

23.01.2019 - 10:53
Haberi paylaş

HDP Ankara milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Ankara Siteler’de döşeme atölyesinde çıkan yangında hayatını kaybeden beş Suriyeli mülteci işçiyi TBMM’de gündem hâline getirdi.

Kerestecioğlu şöyle konuştu:

“Bugün akşamüzeri Ankara’da Altındağ Ulubey mahallesinde Mobilyacılar Sitesi’nde dört katlı bir mobilya fabrikasında çıkan yangında maalesef şu ana kadar tespit edilen beş Suriyeli işçi hayatını kaybetmiş bulunuyor.

Onların yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Muhtemelen, az önce dile getirildi Suriyeliler, burada gerçekten okumak yerine çalışıyorlar ve aslında bir lokma ekmek için buradalar. Savaştan kaçıp buradalar. Ama bir de güvencesiz çalışma koşullarında hayatlarını kaybediyorlar ki bu sadece onlar için geçerli değil. İş güvencesi olmayan bir ülkedeyiz, ve gençler çok fazla öğrencilik yerine çalışmak zorunda kalıyorlar. Öğrencilere yapılan burs zammı bugün sadece 500 TL’ye tekabül ediyor, %20 enflasyon varken. Günlük 1 TL zam demek bu. Dolayısıyla gençler, ister Suriyeli olsun ister Türkiyeli, güvencesiz çalışma koşullarında ya hayatlarını kaybediyor ya da maaşlarını alamıyorlar. Bu nedenle ‘Betona değil insana yatırım’ diyoruz ve bir kez daha ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Umarız daha fazla can kaybı olmayacaktır.

Teşekkürler.”

Bültene kayıt ol