İşçilerde sigorta, işyerinde ruhsat yok: Sobadan zehirlenen üç işçi öldü

19.01.2019 - 10:24
Haberi paylaş

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesindeki tekstil atölyesinde sobadan çıkan gazdan zehirlenen dört işçiden üçü hayatını kaybetti.

Terazidere Mahallesi’ndeki kot iplik temizleme atölyesinde çalışan dört işçi, dün saat 18.00 sıralarında ısınmak için sobayı yaktı.

Mesainin ardından da işyerinde kalan arkadaşlarına diğer işçiler ulaşamadı. Bunun üzerine diğer işçiler işyerine gitti.

Atölyede 22 yaşındaki Cuma Ç., 17 yaşındaki Yakup Y. ve 15 yaşındaki Hakan G.’nin yerde hareketsiz olarak yattıkları görüldü. Yine, 15 yaşındaki Ümit G.’nin de fenalaştığı öğrenildi.

Sağlık ekipleri üç işçinin hayatını kaybettiğini belirlerken Ümit G. hastaneye kaldırıldı. Çocuğun durumu ağır.

Polisin işyerinde yaptığı detaylı incelemede, hayatını kaybeden üç işçinin ısınmak üzere yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek zehirlendiği belirlendi.

İşyeri mühürlendi

İşçilerin cenazesi Yenibosna Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

Belediye ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde de işyerinin ruhsatsız olduğu, tüm işçilerin de sigortasız çalıştırıldığı belirlendi. Belediye ekipleri, polisin olay yeri çalışmasının ardından işyerini mühürledi.

Polis, işyerinin sahibi 24 yaşındaki Hüseyin E.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Hüseyin E., Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Bayrampaşa Polis Merkezi’ne götürüldü.

(Diken)

Bültene kayıt ol