24 Nisan anmaları başladı: “Sevaglar ölmesin, barış olsun”

24.04.2018 - 14:38
Haberi paylaş

Ermeni soykırımının 103. yılında İstanbul’da anmalar yapılıyor. İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından yapılan anma polis tarafından engellendi. 24 Nisan 2011'de öldürülen Sevag Balıkçı mezarı başında anılıyor.

Ermeni soykırımı 103. yılında anılıyor. İHD tarafından Sultanahmet’te yapılması planlanan etkinlik “soykırım” sözcüğü sebep gösterilerek polis tarafından engellendi. Anmada gözaltına alınan 3 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

Askerdeyken 24 Nisan’da bir faşist tarafından öldürülen Sevag Balıkçı ise mezarı başında anıldı. Balıkçı’nın ailesi ve dostlarının yanısıra Nor Zartonk, İHD, DurDe, DSİP ve HDP aktivistleri de mezar başındaydı. Balıkçı ilahilerle anıldı. Nor Zartonk’tan Arno Kalaycı bir konuşma yaptı. Kalaycı, “Nasıl ki 100 yıl önce öldürülen atalarımızı unutmadıysak, Sevag Balıkçı’yı da unutmayacağız, onun için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Balıkçı’nın mezarı başında konuşan annesi Ani Balıkçı ise “Sevaglar ölmesin, barış olsun” derken, baba Garbis Balıkçı da herkese teşekkür etti.

Anmalar 19.15’te Tünel Meydanı’nda DurDe tarafından düzenlenen anma ile devam edecek.

 

Bültene kayıt ol