Suriye konferansına saldırı: Suriye halkı yalnız değildir!

Esad’a karşı özgürlük, onur ve sosyal adalet için ayaklanan Suriye halkıyla dayanışmak için bugün İstanbul’da düzenlenen konferansa yönelik saldırı girişimi durduruldu.

Daha önceden internet sitelerinden konferansı “cihatçılarla dayanışma” diyerek hedef gösteren Gazete Yolculuk çevresinden çoğunluğu erkeklerden oluşan 10 kişi, konferansın güvenliğini sağlayan kadın aktivistlere saldırdı.

Suriye’de Esad’a karşı ayaklanan herkesi “cihatçı” olarak gören saldırganlar, solcu Suriyeliler ve Türkiyelilerin birlikte örgütlediği konferansta kadın aktivistlerin müdahalesiyle ve “Irkçılar dışarı”, “Katiller dışarı” sloganlarıyla engellendi.

Yoğun Suriyeli katılımının olduğu panele yönelik saldırı, Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı saldırganlığın bir parçası olarak tarihteki yerini aldı.

Konferans, Suriye işçi sınıfının mücadelesine ilişkin konuşmalarla başladı.

Suriyeli solculardan yalan haber ve iftiralara tepki

ilginizi çekebilir

GettyImages-2209064005
Trump Ortadoğu'da dengeyi değiştiriyor
kayra
LGBTİ+ aileleri: Çocuklarımız ölmesin, nefrete hayır!
4037-buyukcekmece-avcilar-gaziosmanpasa-seyhan-ve-ceyhan-belediye-baskanlari-dahil-22-kisi-tutuklandi
Milyonlarca seçmenin oy verdiği belediye başkanları hapiste