Boğaziçi Üniversitesi'nde ABD emperyalizmine protesto: “Ortadoğu'dan defolun!”

03.12.2015 - 10:35
Haberi paylaş

Boğaziçi Üniversitesi, bugün okulda yapılan, Bush ve Obama'nın eski danışmanlarından Mark Kennedy'nin katıldığı toplantıyı protesto etti.

Toplantının yapıldığı salonun kapısında bir saat boyunca slogan atarak direnen öğrenciler, okul yönetimiyle yapılan görüşmelerin sonucunda salona girerek sahnede İngilizce ve Türkçe "Ortadoğu'dan defolun" pankartı açtı.

Öğrencilerin okuduğu bildiri ise şöyleydi:

Boğaziçi'nde katillere yer yok!

Perşembe günü yapılacak olan Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi Zirvesinin konukları duyuruldu. Bu zirvede Mark Kennedy’den Eczacıbaşı’na emperyalizmin bütün liderleri ve taşeronları bir arada. Birçok sermaye odağının katıldığı zirvenin baş konuğu ise George Bush ve Obama’nın danışmanlığını yapmış olan Mark Kennedy.

Şirketlere itibar kazandırmayı öğretmeye gelen Kennedy, Ortadoğu’nun içinde bulunduğu kan deryasının baş sorumlularından biridir. Ortadoğu’da radikal İslamcı çeteleri palazlandıran, sonrasında “demokrasi” götürdüğünü iddia eden emperyalist bir güç olan ABD’nin ete kemiğe bürünmüş sembolüdür.

İdil Ügüt: “Savaş hepimizin canını yakarken bir şey yapmadan duramazdık”

Bizler, Mark Kennedy’yi Irak’taki katliamlarından, Suriye’deki bombalarından ve savaştan kaçmış milyonlarca mülteciden tanıyoruz. Aylan bebeğin kıyıya vurmuş naaşından, sokaklarda gördüğümüz peçete satan Suriyeli çocuklardan, merdiven altı işletmelerde karın tokluğuna çalışan Suriyeli işçilerden tanıyoruz.

Rektörlüğe, Ortadoğu’daki savaşın sorumlularının başta ABD olmak üzere emperyalist kapitalist sistemin ve patronların olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. ABD emperyalizmi emekçilerin ve halkların baş düşmanıdır. IŞİD belasını Ortadoğu’ya musallat eden ABD’den başkası değildir. Rektörlük bu aktörlerin burada barınmasına izin vererek tarafını seçmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak başta Mark Kennedy olmak üzere Suriye’deki ve Irak’taki savaşlarda emperyalist müdahale safında yerini almış, emperyalistlerin ve onun Ortadoğu’daki işbirlikçisi AKP iktidarının destekçisi olan sermayenin okulumuza gelmesini istemiyoruz. Üniversiteler savaş suçlularının ellerini kollarını sallayarak gelebildikleri yerler değil, bilimin yeridir.

Unutulmamalıdır ki bu sistemin çarklarından her yere kan damlıyor! İşsizlik, yolsuzluk, katliamlar kol geziyor!

Ancak sistemin liderleri şunu çok iyi bilmelidir: Karşılarında Ortadoğu’da katliamlara karşı direnen, Diyarbakır, Suruç, Ankara Katliamlarının hemen ardından hesap sormak için sokaklara dökülen, korkmayan halklar ve emekçiler var.

Yenileceksiniz!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri

Bültene kayıt ol