Gazze'ye saldırılar İstanbul'da protesto edildi

15.10.2024 - 19:39
Haberi paylaş

Filistin Eylem Komitesi'nin (FEK) çağrısıyla Beyoğlu Tünel Meydanı'nda yapılan eylemde siyonist devletle ticaretin tamamen kesilmesi istendi.

Geçen Pazar günü Gazze'de bir günde 62 Filistinli katledilmişti. Toplu ölümler, İsrail savaş uçaklarının Gazze'de mültecilerin sığındığı hastane bahçesini bombalaması ve tankların zorla yerinden edilenlerin kaldığı bir okulu vurması sonucu meydana geldi.

Filistinlilerin İsrail saldırısı sırasında diri yakılmış bedenlerini gören dünya ayağa kalktı. Amerika ve birçok ülkede İsrail devleti kitlesel eylemler protesto etti.

Tünel Meydanı'ndan Şişhane Meydanı'na yapılan yürüyüşün ardından FEK adına açıklamayı Gözde Ekici okudu. Tam metni:

"Soykırımcı İsrail ve Suç Ortakları Hesap Verecek!

100 yıldır Filistinlileri toprağından söküp atmak isteyen sömürgeciler ve onların jandarması olan siyonist İsrail her geçen gün daha fazla kan döküyor. Sadece son bir yılda on binlerce insanı katleden, yüz binlercesini evlerini terk etmeye zorlayan İsrail, dün Gazze’de Aksa Şehitleri Hastanesinin bahçesindeki çadırları ateşe vererek yeni bir katliama imza attı. Yerlerinden edilen insanların sığındığı hastane bahçesindeki çadırları 7. kez bombalayan soykırımcı İsrail, emperyalistlerin sınırsız desteğine rağmen Filistin ve Lübnan direnişini teslim alamamanın hıncıyla savaş suçlarına yenilerini ekliyor. Filistin direnişine ve onunla dayanışma halinde olan Lübnan, Yemen ve İran’a da saldırılarını yoğunlaştıran işgalci İsrail, özellikle sivilleri ve altyapı tesislerini hedef alarak direnişin iradesini teslim almaya çalışıyor ancak direniş güçleri işgal ve soykırıma karşı geri adım atmıyor.

Siyonist İsrail’in 76 yıldır Filistin’de sürdürdüğü işgal ve etnik temizlik politikası son 1 yıldır soykırım saldırısına dönüşürken, Filistin’i ve tüm bölgemizi yağmalamak isteyen emperyal devletler ve şirketler, bu soykırım saldırısının ana aktörleridir.  Bu aktörler; soykırımı, savaş suçlarını ve her tür insan hakkı ihlalini dert etmeden siyonist işgal devletine destek veriyor, bu suçları mümkün kılıyor, dahası bu suçlardan menfaat elde ediyor. 

Filistin’e yönelik sömürgeci saldırganlığa karşı Filistin ve bölge halklarının direnişine destek olmak bugün en acil görevimizdir. Bulunduğumuz her yerde tüm gücümüzle, soykırım faili İsrail’e güç veren her türlü mekanizmayı engellemek ve İsrail’i tecrit etmek zorundayız.

Dünyanın gözleri önünde yaşanan yüzlerce katliamın ardından bile bugün hala Türkiye üzerinden soykırımcı İsrail’e ve ordusuna petrol akmaya devam ediyor, Türkiye limanlarından ve üçüncü ülkeler yoluyla İsrail’e askeri hammadde dahil her türlü kaynak temini hız kesmeden sürüyor. Zorlu Holding tarafından soykırımcı İsrail ordusuna askeri teknoloji ve elektrik gibi stratejik hizmetler sunuluyor. Soykırımcı İsrail’le kurulan bu stratejik iş birlikleri Filistin ve bölge halklarının tepesine  ölüm yağdırıyor. Artık bu utanç verici suç ortaklığı sona ermelidir, yıllardır kimseye bir faydası dokunmayan hamaseti bir yana bırakarak Türkiye’nin işgal devletiyle kurduğu askeri, ticari, diplomatik tüm ilişkiler derhal kesilmelidir. Bu ilişkiler kesilene dek biz Filistin halkının dostları olarak sokaklarda olacağız, Filistin halkının taleplerini haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu taleplere kulaklarını tıkayanları huzursuz etmeye devam edeceğiz. 

Filistin nehirden denize özgür olana dek mücadelemiz sürecektir.

#FilistineÖzgürlük

Filistin Eylem Komitesi

Ekim 2024"

Bültene kayıt ol