Siyonizme karşı Yahudiler Roni Margulies’i anıyor

ABD’de İsrail devletini protesto etmek için çok sayıda kitlesel eyleme imza atan Barış İçin Yahudi Sesi grubu, hayatı boyunca Filistin’e özgürlüğü savunan DSİP üyesi Roni Margulies’i andı.

Jewish Voice for Peace grubu Twitter hesabından yaptığı anmada şöyle dedi:

“Hanuka’nın beşinci gecesinde, Siyonizm karşıtı Türk Yahudi şair Roni Margulies’i (1955-2023) anıyoruz. Sefarad bir anne ve Aşkenaz bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Roni, çok kültürlü İstanbul’un kalbinde büyüdü ve bu da ona entelektüel bir merak ve karadan çok ‘suda evinde olduğu’ hissini verdi.”

2023 yılında kaybettiğimiz Roni Margulies, Sosyalist İşçi gazetesi ve Marksist.org’a siyonizmi eleştiren çok sayıda makale yazmıştı. Filistin’le dayanışma kampanyalarının yıllardır içinde yer almış bir aktivistti.

son yazıları

Bağımsız Maden-İş: Sendikal faaliyetler engellenemez
Aile boyu film festivali: 45. İFF
Marksizm 2026: 7-8-9 Mayıs

ilginizi çekebilir

Basaran-Aksuya-destek-veren-sendikaci-Dogukan-Akan-da-tutuklandi
Bağımsız Maden-İş: Sendikal faaliyetler engellenemez
44-IFF-Saykoterapi-Atlas-FatihYilmaz-20250413-36-4cd74cfc4bed41bbb06e621e898b2eb6-scaled
Aile boyu film festivali: 45. İFF
mI0
Marksizm 2026: 7-8-9 Mayıs