Instagram'da bir sayfa var: 7ekimdenberi

23.01.2024 - 09:54
Haberi paylaş

İsrail'in Gazze savaşında yaşanan katliama dair notlar paylaşan bu özgün sayfayı yapanlara sorduk.

- Sizler kimlersiniz? Kendinizi tanıtır mısınız?

Bizler Filistin meselesinin içerdiği anlamı her perspektiften yeniden inşa etme derdi olan  bir grup arkadaşız.  Bizce Filistin, herhangi bir milletin meselesi değil, mazlumların ve mazlumluğun meselesidir.

- Bu notlarla neyi amaçlıyorsunuz?

Aslında Gazze’de yaşananlara dair, gündelik yaşam pratiklerimizle özdeşleştirilecek bir duyarlılık uyandırmayı hedefliyoruz. Çünkü böylesi vicdanları çürüten bir kararlılıkla sürdürülen bu kötülüğe alışmayı reddediyoruz. Ve alışmamanın bir yolu da bütün bu olanları günlük hayatımızdaki her detayda araştırmak ve hatırlamak.. 

Gazze’deki insanlar bu kadar zamandır her gün ölümle yüz yüze geliyorlar. Ancak yaşananları bu başlığa hapsetmenin, ilk başlarda hissettiğimiz dehşeti  azaltmasından endişe ediyoruz. Duyarsızlaşmaya karşı aldığımız bir önlem gibi diyebiliriz. Alışmamalı ve unutmamalıyız. 

Tarih 7 Ekim’de başlamadı, Filistin halkı bu zulmü 75 yıldır görüyor ve buna isyan etmek hepimizin görevi olmalı. 

Dahası Filistin davası Türkiye’de herhangi bir siyasi oluşumun tekeline bırakılamayacak kadar ciddi ve neredeyse öznelliğe yer bırakmayacak kadar sarih bir mesele.  Türkiye’de bu meseleye duyarsız kalan kitleler ile bu insani perspektif arasındaki engelleri de yıkmak gibi bir niyetimiz de var.  Formatımızı geliştirmeye çalışmaktaki ve hergün dinamik kalmaya çabalamamızdaki temel motivasyon bu diyebiliriz. 

Son olarak bu acıların bir sömürü nesnesi haline getirilmemesi için kavga vermek gerekir. Bu hesaplaşmayı ve kavgayı her paylaşımımız esnasında evvela kendimize karşı veriyor ve bu algıyı diri tutmaya çalışıyoruz. 

- Okurlarımıza Filistin halkına destek için neler yapmayı önerirsiniz?

Unutmamanın ve alışmamanın yollarını aramak gerek: Tüketim alışkanlıklarını değiştirmek hatta azaltmak, boykot çok önemli. Ayrıca çevrimiçi/çevrimdışında, hem 7 Ekim’den beri olan bitenle ilgili hem de meselenin tarihçesiyle ilgili doğru bilginin üretilmesi ve/veya yaygınlaşmasına katkıda bulunmaya çalışmak önemli. Elbette eylemlere olabildiğince katılmak da.

Birlikte hareket etmenin gücüne inanıyoruz, bir araya gelince çıkan sesin de, yapılan yardımların da edilen boykotun da daha etkili olduğuna inanıyor bu gücü çoğaltmaya çalışıyoruz.

Biz bunları yapıyoruz…

Sayfaya ulaşmak  ve takip için tıklayın

 

Bültene kayıt ol