İsrail'e sevkiyatı durdur!

14.11.2023 - 11:56
Haberi paylaş

Filistin'de katliam sürerken, Türkiye şirketleri (devlet onayı ve desteğiyle) İsrail'e malzeme taşıyor. Bu holdinglerin sahipleri arasında iktidara yakın kişiler de var.

Dünyanın birçok ülkesinde aktivistler ve işçiler Filistin halkıyla dayanışma için silah başta olmak üzere İsrail'e yapılan ürün sevkiyatlarını durdurmaya çalışıyor. 

Türkiye'de ise İsrail ile hiçbir ilgisi olmayan kahve zincirleri antisemitik ve milliyetçi zorbalıklara sahne olurken araştırmacı gazeteci Metin Cihan, uluslararası ticari gemi trafiği verilerini inceleyerek iktidarın iki yüzlülüğünü ortaya döktü.

Metin Cihan X hesabından, katliam sürerken İsrail'e mal götüren holdinglerin dökümünü yaptı. Geniş listeye ulaşmak için tıklayın.

Ve şu tespiti paylaştı:

"İsrail'in saldırıları başladığından beri, Türk limanlarından kalkan 253 gemi İsrail'e ulaştı. Her gün ortalama 7 gemi hareket ediyor. Ham petrol ve akaryakıt taşıyan tankerler, demir çelik, çimento, gıda vd. ürünler aralıksız bir şekilde İsrail'e ulaşıyor."

AKP iktidarı ortaklarıyla beraber keskin laflar söylerken, ekonomik olarak ihya ettiği bu ihracatçı şirketlerin faaliyetlerine onay veriyor.

İddialara göre bu holdinglerin sahipleri arasında Hüdapar ve AKP üyeleri de var.

Gazeteci Cihan'ın iki gündür yayınladığı verilere bir itiraz/yalanlama gelmedi.

Bu bilgilerin ortaya dökülmesinin ardından farklı görüşlerden Filistin halkının dostları, Metin Cihan'ın X'te açtığı #israilesevkiyatıdurdur etiketiyle iktidarı ve işbirlikçi şirketleri teşhir etmeye başladı.

Tüketici boykotları ve antisemitik aşırı sağcılık, İsrail'in savaş makinasını durduramaz. Sadece hedef saptırır ve gerçek sorumluları perdeler. Asıl mesele soykırımcı İsrail rejimiyle tüm ilişkilerin kesilmesi.

Bültene kayıt ol