'Katil KYK'

26.10.2023 - 09:16
Haberi paylaş

Öğrenciler günlerdir uyarıyordu, yurt yönetimi ise asansöre bakım yaptırmadı. Aydın'da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu bir öğrencinin ölümü sloganlarla protesto edildi.

25 Ekim akşamı katlara çıkmak için asansöre binen 16 öğrenci dehşetle karşılaştı. Aydın Valisi'ne göre 15 kişilik asansöre 16 kişi bindikleri için düşmüş olabilir. Fakat taşıyabilecekleri yükten fazlasını alan asansörlerin hareket etmediği bilinen bir gerçek.

Vali, en son bakımın 21 Eylül'de yapıldığını söylese de öğrenciler asansörün tehlikeli olduğunu günlerdir dile getiriyormuş. Yurt yönetimi ise bu uyarılara kulak asmadığı gibi tehlikeyi gösterecek şekilde görüntü alınmasını da engellemiş.

Arkadaşları Zeren Ertaş'ı kaybeden öğrenciler yurt önünde toplanarak "Katil KYK", "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganlarını attı. Sivil polisler ve jandarmalar ise öğrencilere müdahale ederek barışçıl protestoyu şiddetle bastırmaya çalıştı.

Daha önce kurtlu yemeklerle karşılaştıklarını belirten öğrenciler, şimdi can güvenliklerinin olmamasına isyan ediyor.

Kredi Yurtlar Kurumu eleştirilerin hedefinde.KYK'da sorumlu Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünün açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Öğrenciler eylemde

Aydın kent merkezindeki meydanda toplanan yüzlerce üniversite öğrencisi "Elim kaza değil cinayet" dedi ve KYK'yı hesap vermeye çağırdı. Önce oturma eylemi yapan öğrenciler, sonra ayağa kalkarak sloganlarla protestolarına devam etti.

Bültene kayıt ol