Boğaziçi Üniversitesi’nde Can Candan’ın görevine üçüncü kez son verildi

18.07.2023 - 12:14
Haberi paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atandıktan sonra görevinden iki kere uzaklaştırılan Can Candan tekrar görevden uzaklaştırıldı.

Akademisyen Can Candan, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki görevinden üçüncü kere uzaklaştırıldı. Boğaziçi’ne kayyum rektör Melih Bulu’nun atanmasından sonra akademisyenler ve öğrenciler mücadeleye başlamış, mücadele sonucunda Melih Bulu görevinden alınmış ancak yerine bir başka kayyum Naci İnci atanmıştı.

6 Temmuz 2021’de Can Candan, Naci İnci tarafından görevden alındı. 16 Şubat tarihinde mahkeme Candan’ın uzaklaştırılması konusunda yürütmeyi durdurma kararı almış ve görevine iade etmişti. 18 Temmuz’da ise mahkeme Candan’ı haklı bularak kararı tamamen iptal etmişti.

10 Ağustos 2022’de Candan, tekrar Naci İnci tarafından “görev süresi uzatılmayarak” üniversite dışına itilmişti. Olayı tekrar yargıya taşıyan Candan hakkında 23 Mayıs 2023’te yeniden işe dönüş kararı çıkmış ve Candan görevine yeniden başlamıştı.

Candan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre Naci İnci bir kez daha “görev süresini uzatmayarak” üçüncü kere Candan’ın işine son verdi. Candan şöyle yazdı:

“22 Haziran 2023’te mahkeme kararını uygulamak zorunda kalıp, 2’nci kez göreve iade yazımı imzalayan kayyım, 3’üncü kez kadro süremi uzatmayarak dün görevime son vermiş. Yine yetkiyi kötüye kullanma, iptal edilecek bir hukuksuz işlem ve binlerce TL kamu zararı daha!”

Barış İçin Akademisyenler bildirisi imzacılarından Candan, LGBTİ+ ailelerin mücadelesini anlatan “Benim Çocuğum” filminin de yönetmeni.

Bültene kayıt ol