HDP: "Yardımları engellemeye kimsenin hakkı yoktur"

16.02.2023 - 13:46
Haberi paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Maraş Pazarcık'ta partilerinin kentte kurduğu Kriz Koordinasyon Merkezi'nin yardım çalışmalarının engellenmesini, gönderilen yardım malzemelerine el konulmasını eleştirdi.

Buldan “İktidara buradan seslenmek istiyoruz. Bu bir akıl tutulmasıdır. İnsanlar açlıktan, soğuktan, depremden dolayı büyük bir felaket yaşarken bu yapılan yardımları engellemek hiç kimsenin haddine değildir. Hiç kimsenin buna hakkı yoktur. Ne pahasına olursa olsun, bizlere ulaştırılan bütün yardımları, bütün malzemeleri depremzedelere ulaştırmak için büyük bir mücadele vereceğiz” dedi.

HDP, Maraş depreminin merkez üslerinden biri olan Pazarcık’taki Hasankoca Köyü’nde kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kayyım atama girişiminde bulunulduğunu açıkladı. HDP’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Pazarcık 10 gündür dayanışma ile ayakta duruyor. Dondurucu soğukta, zor koşullarda yardıma koşan insanlar kimi rahatsız eder? Elbette iktidarı! Pazarcık Hasankoca Köyü'nde kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi'ne kayyım atanarak dayanışma malzemelerine el konulmak isteniyor!”

HDP gönderdiği yardımlar sürekli engellenmeye çalışılıyor

HDP'nin, Maraş merkezli depremlerde çok ağır hasar alan ve 'tamamen yıkılıp yeniden yapılacağı' açıklanan Nurdağı'na gönderdiği yardımlara AFAD tarafından el konuldu. HDP Genel Merkezi', hava sıcaklığının gece - 3'e kadar düştüğü Nurdağı'na ısınma ihtiyacı için gönderilen yardımlara Antep girişinde el konduğunu açıkladı.

HDP’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Siirt ve Batman’dan Nurdağı'na gönderdiğimiz 85 soba, tonlarca odun ve kömürün bulunduğu bir tır ve bir kamyona Antep girişinde AFAD ekiplerince el konuldu. Yardımlar Antep'te AFAD depolarına boşaltıldı. Bu malzemeler, dondurucu soğuk altındaki insanlarımızın acil talepleriydi” ifadeleri kullanıldı.

Adıyaman merkezinde HDP Koordinasyon Merkezi tarafından gönderilen bir TIR dolusu çadıra AFAD tarafından el konuldu, Adıyaman'ın Besni ilçesinde de bin 500 çadıra el konuldu. Yurtdışı koordinasyonu üzerinden bir iş insanının gönderdiği 120 jeneratör ve çok sayıda elektrikli sobanın bulunduğu 2 TIR’a AFAD tarafından el konuldu. Ağrı'nın HDP'li Patnos belediyesinden gönderdiği bir kamyon gıdaya da el konuldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden yola çıkan bir TIR yardım malzemesine daha el konulurken, bir iş insanın Koordinasyon Merkezi üzerinden gönderdiği 30 konteynere de Maraş girişinde AFAD ve polis ekipleri tarafından el konuldu. İzmir’den Osmaniye’ye halkın talebiyle gönderilen bir TIR yardım malzemesi de Adana’ya geri gönderildi.

Bültene kayıt ol