Hatay’da işkence: Üç jandarma açığa alındı

16.02.2023 - 09:54
Haberi paylaş

Ahmet Güreşçi'nin Hatay'da gözaltında alındıktan sonra işkence ile öldürülmesiyle ilgili üç jandarma açığa alındı.

Hatay Altınözü Jandarma Karakolu ekipleri tarafından 12 Şubat'ta gözaltına alınan ve gördüğü ağır işkence sonucu kaldırıldığı hastanede aynı gün ölen Ahmet Güreşçi’nin cenazesi 14 Şubat'ta defnedildi.

Cenaze, yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından hastane morgundan alındı. Güreşçi Altınözü'nde sessiz bir şekilde toprağa verildi. Otopsi raporunda Güreşçi'nin burnunda kırık olduğu ve beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Karakolda ölen Ahmet Güreşçi ile birlikte gözaltına alınan kardeşi Sabri Güreşçi ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Kendisi de işkenceye maruz kalan Sabri Güreşçi'nin Adli Tıp raporu ortaya çıktı. Raporda işkence ile ilgili önemli bulgular var. Rapora göre Sabri Güreşçi’nin tüm vücudunda darp kaynaklı hasar var, bir parmağı kırık.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nın hazırladığı raporda, Güreşçi'nin beyanlarına da yer verildi. Güreşçi beyanında, jandarmanın kendisine işkence edip, cop ve sopalarla darp ettiklerini, kardeşini dövdüklerini kendisini copla cinsel saldırı ile tehdit ettiklerini anlattı.

Sabri Güreşçi, babasının şikâyeti üzerine başlayan soruşturmada, işkence uygulayan askerleri teşhis etti. Üç jandarma, işkence ve kötü muamele nedeniyle açığa alındı. İşkence soruşturması devam ediyor.

Bültene kayıt ol