Hatay’da sağlam bina yok, herkes kendi imkanları ile kurtulmaya çalışıyor

07.02.2023 - 13:00
Haberi paylaş

10 ilde yıkım ve ölümlere sebep olan depremde Hatay en çok zarar gören illerden biri oldu. Armutlu, Elektrik, Akdeniz ve Çekmece mahallelerinde hasarsız bina yok.

Tüm binalar hasar görmüş, oturulacak durumda değil. Neredeyse 10 evden ikisi de yıkılmış durumda. Kentte ne bir toplanma ne de yardım alanı var. Doğu Akdeniz hastanesi yıkıldı. Akademi ve Defne hastaneleri ile devlet hastanesi de yıkıldı. İnsanlar perişan, sokaklarda üzeri battaniye ile örtülmüş ölü ve yaralılar var.

Enkazların altından sesler geliyor ama kurtarma ekipleri yok. Koca bir şehir yıkılmış, yıkıntı ve göçüklere yetişme imkanı yok. Sokaklarda yardım bekleyen insanlar var ama yardım edecek ekip yok.

Herkes yakınlarını el yordamı ve kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalışıyor. Yıkıntı çok ve mevcut yardım ekipleri yetmiyor. İnsanlar yıkılmış marketlerden canları pahasına yiyecek almaya çalışıyorlar.  Her taraf karanlık ve soğuk. İnternet çekmiyor.

Bir depremzede durumunu şöyle anlatıyor: “Apartman dairesinde oturmayalım dedik, tek katlı müstakil bir eve geçmiştik. Deprem anında kapıya bile gidemedik balkondan atladık. Biz atladıktan bir kaç dakika sonra evimiz yerle bir oldu. Arabanın içindeyiz fakat yollar kapalı bir yere gidemiyoruz. Burada bekliyoruz. Yardım falan yok, yetişemiyorlar sanki. Devlet binaları bile yıkıldı. Sadece bekliyoruz.”

Ozan Sınacı ailesiyle kaldığı evin enkazında annesiyle birlikte kardeşinin kaldığını ve seslerinin duyduklarını söylüyor: “General Şükrü Kanatlı mahallesi Favzi Paşa Cadddesi No: 47’de enkazın altında ailem kaldı, yardım gönderin. Saat 18:11 oldu hâlâ bir yardım ekibi yok. Biz burada bekliyoruz. Bir ekip gelse kurtulacaklar, çünkü sesleri geliyor. Lütfen buraya kurtarma ekibi yönlendirin.”

Bültene kayıt ol