Şebnem Korur Fincancı: Asıl hedef TTB'dir

29.12.2022 - 15:05
Haberi paylaş

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında da özgürlük çıkmadı. Mahkeme tutukluluğun devam etmesine karar verirken, sonraki duruşma 11 Ocak'ta görülecek.

Aynı konuda yeni bir soruşturma başlatıldığı, bu soruşturmanın TTB Merkez Konsey üyelerini de kapsadığı ortaya çıkmıştı.

Duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önü yine polis tarafından kapatıldı. TTB üyesi hekimler metro çıkışında toplanarak basın açıklaması yaptı. Ardından mahkemeye katılmak için adliyeye giderken beyaz önlükle girmeleri engellendi.

Beyan

Adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, suçlu olduğunu düşünmediğini; bu nedenle savunma yapmayacağını, beyanda bulunacağını söyledi. Beyanı şöyle

"Silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığım söyleniyor. Ben bilimsel bir açıklama yaptım, bu nasıl bir propaganda olabilir.

Savunmamdan ön tanı ve tanı ayrıntısı alıp mütalaya koyan savcıya teşekkür ediyorum.

Ben inceleme yapılmasını ve bunun bağımsız heyetler tarafında yapılmasını önerdim. Benim söylediklerimden nasıl böyle bir sonuç çıkarıyorlar anlamıyorum.

Burada asıl amaç TTB'nin ilk yasal kuruluş süreci ile birlikte tüm siyasi görüşlerden bağımsız olarak, TTB'yi muhafaza etmesidir. 1953'ten beri tüm yöneticilerimize dava açıldı. Tüm bunlar utanç vesilesidir.

Gelelim bu yargılamanın asıl hedefine... Asıl hedef TTB'dir. Siyasi iktidar eğer bizden memnun değilse gelsin, gecesini gündüzüne katsın, demokratik ve şeffaf bir biçimde seçime girip kazansın.

Bizim seçimlerimiz en demokratik seçimdir. Böyle ele geçiremediler, bu kez dava açarak ele geçirmeye çalışıyorlar.

TTB, Türkiye’nin en güvenilir kurumlarındandır. Çünkü bizler şeffaf ve bilimsel açıklama yaparız. İktidar ise şeffaf değil. Pandemi sürecinden hatırladığımız gibi bir gecede bir milyon hasta tabloya eklendi.

Bunu kim ortaya çıkardı: TTB olabilir mi? O zaman bile TTB’ye gerçekleri açıkladığı için algı operasyonu yapıldı.

Cumhurbaşkanı çıktı bir terör örgütünün başındaki biri nasıl TTB başkanı olur, dedi. Terör örgütü dediği; 12 yıl başkanlığını onurla yürüttüğüm TİHV'dir.

Biz bilimsel bilgimizle onları eleştirirken, onlar bizi teröristlik ve hainlikle suçladı.

Seçimle ele geçiremedikleri yerleri yargıyla ele geçirmeye çalışıyorlar. Biz araç olmayı reddediyoruz sizler de reddedin.

Bu durum yalnızca bize yönelik değildir. Ülkenin her yerinde dört duvar arasında olsak da mücadeleye devam edeceğiz. Biz yeni hayatlar filizlensin diye umutla mücadele ediyoruz diyerek beyanını bitirdi."

Ne olmuştu?

Katıldığı bir TV programında gösterilen TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddialı görüntülere dair "araştırılsın" yorumunu yapan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 7,5 yıl hapisle tutuklu olarak yargılanıyor.

 

Bültene kayıt ol