Ekrem İmamoğlu'na ceza ile yasak, seçme ve seçilme hakkına yapılmış bir saldırıdır

14.12.2022 - 16:44
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin (DSİP) duyurusu:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını iki kez kazanan Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan garip bir hakaret davası sonucu cezalandırıldı. Siyasi yasaklı haline getirildi.

Yerel mahkeme, YSK üyelerinin suç duyurusuyla açılan davada "ahmak" dediği için 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

İmamoğlu ve avukatları, bu sözün YSK'ya değil Süleyman Soylu'ya söylendiğini savundu.

Siyasi arenada ağır hakaretler, tehditler, yumruklar ve baskılar meydana gelirken, İstanbul'daki seçmenlerin çoğunluğunun desteğini kazanmış bir belediye başkanı intikamcı bir şekilde cezalandırıldı.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, 2019'da tekrarlatılan yerel seçimlerde oy çağrısı yaptığı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yargı kararını kınıyor.

► Bu karar, seçme ve seçme seçilme hakkına karşı yapılmıştır. Hedef sadece İmamoğlu ve CHP değil, her görüşten tüm seçmenlerdir.

► HDP'li belediyelere iki dönemdir kayyum atayan iktidar, bu cüreti gösterdi.

► Başkanlık rejiminde gittikçe siyasallaşan yargı, iktidar blokunun çıkarları doğrultusunda siyaseti şekillendirmeye çalışıyor.

Hukuki süreç bitmedi. Şimdi demokratik haklarımızı savunmanın zamanı. Herkesi bu karara karşı çıkan demokratik protestolara katılmaya, hak ve özgürlükleri savunmaya davet ediyoruz.

Yargı, bu karardan dönmeli. Demokrasi kazanmalı! Şimdi ve sandık kurulduğunda antidemokratik bir işleyişi dayatan AKP/MHP/BBP ittifakına karşı çıkmalıyız.

DSİP

Bültene kayıt ol