DSİP: Umudumuzu kesmeyeceğiz

14.11.2022 - 15:57
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), İstiklal Caddesi'nde yapılan saldırı üzerine bir açıklama yaptı.

DSİP'in açıklaması:

Dün istiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıda 6 kişiyi kaybettik, yaklaşık 100 kişi ise yaralandı. Her şeyden önce kayıplarımız ve yaralılar için çok üzgün olduğumuzu söylemek istiyoruz.

Bir Pazar günü gezmek, eğlenmek, biraz dinlenmek ve hava almak isteyen insanlara yönelik bir eylemin apaçık bir vahşet eylemi olduğu açıktır.

2014 yılının sonlarından 2016 yılına kadar süren ve Ankara Gar katliamında 103 kişinin öldüğü yüzlerce insanın yaralandığı saldırıyla zirvesine çıkan bombalı eylemlerin ne meşru görülecek ne de savunulacak bir yanı olabilir. 

Bu türden eylemler tedhişçiliktir, korku, karamsarlık yaymaya, devletin baskısının artırılmasına, basının ve haber alma hakkının kısıtlanmasına yarar.

Güne umutla başlayan insanların canını alır.

Politik iklimin puslanmasına neden olur.

Taksim saldırısında da böyle oldu.

Bir yandan haber alma özgürlüğü kısıtlanırken aynı anda hem patlama görüntüleri, ölü ve yaralıların görüntülerini servis etti bazı güçler ve hem de bu bombalı saldırıyı henüz kimin yaptığı bile belli değilken sorumluyu bulmuş gibi linç girişimine başlayan bazı siyasi çevreler ırkçılığı, linç iklimini körüklemeye başladı.

Bir avukat arkadaşımızın adı saldırının failiymiş gibi dolaşıma sokuldu.

Saldırgan olduğu söylenen kişinin yakalanmasının ve Suriye kimlikli çıkmasının ardından Suriyeli göçmenlere karşı linççi söylemler devreye sokulmaya başladı.

Yetkili kurumlar haber alma hakkını kısıtlayacaklarına karanlık haberler yayan bu türden odakları, linç girişimi peşinde koşanları, mecliste onlarca milletvekili olan HDP’yi hedefleyen ve nefreti körükleyenleri engellemelidir.

Bu türden eylemlerin etkili olmasını engelleyecek tek unsur barıştan, demokrasiden, eşitlikten, adaletten yana adımların atılmasıdır. 

Bu saldırı umudumuza, demokrasi ve eşitlik için mücadele azmimize yöneliktir. Bunun kırılmasına izin vermeyeceğiz.

Saldırıda kaybettiklerimizin üzüntüsünü yaşıyoruz, ailelerine başsağlığı diliyoruz, hepimizin duyduğu acıyı azaltacak ve bu türden yeni gelişmeleri engelleyecek olan barışın, demokrasinin, özgürlüğün ve kardeşliğin dilini kullanmak; tüm ezilenlerin ve emekçilerin yan yana durmasını sağlamaktır.

DSİP

14.11.2022

Bültene kayıt ol