Suruç Katliamında yaşamını yitirenler İstanbul'da anıldı

21.07.2022 - 12:24
Haberi paylaş

Suruç Katliamında yaşamını yitirenler İstanbul'da düzenlenen açıklamayla anıldı. Açıklama sonrası yürüyüşe yapmak isterken gözaltına alınan 104 kişiden 88'i serbest bırakıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamının 7. yılında, İstanbul'da Halitağa Caddesi'nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından Kadıköy sokaklarında sloganları atarak yürümek isteyen kitleye polis müdahale etti, 104 kişi gözaltına alındı.

Suruç Katliamında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı anmada "Kalplerimiz adalet için atsın" yazılı pankartın yanı sıra Çerkes bayrağı, LGBTİ bayrağı ve Suruç'ta yaşamını yitiren Koray Çapoğlu ile özdeşleşen Trabzonspor forması açıldı.

Eylemde sık sık "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Suruç'u unutma, unutturma", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları atıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına söz alan Emrah Topaloğlu, 7 yıl önce katliamın nasıl gerçekleştiğini ve yürüttükleri adalet mücadelesini hatırlattı.

7 yıldır bu topraklarda yaşanan tüm katliamlar ve adaletsizlikler için adalet mücadelesi verdiklerinin altını çizen Topaloğlu, “Sorumlular yargılansın talebimiz 7 yıl geçmesine rağmen kabul edilmedi. Ailelerimizin, avukatlarımızın talepleri reddedildi. Biz katilleri tanıyor ve biliyoruz, resmi olarak kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

Suruç Katliamında yitirdiklerimiz İzmir’de de anıldı

Suruç Katliamında yaşamını yitirenler, İzmir'de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anıldı.

Basın açıklamasını okuyan Rozana Urkun, “Bizler, 33'lerin yoldaşları olarak onların mücadelesini büyüteceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. 33 yoldaşımızın katledilmesinin üzerinden 7 yıl geçti. 7 yıldır mahkeme mahkeme, sokak sokak adalet mücadelesini büyütüyoruz” dedi.

7 yıldır adaletin sağlanmamasına tepki gösteren Urkun, "Adalet mücadele ile tesis edilecektir. Bu bilinçle herkesi katliamların hesabını sormaya, sokağa çağırıyoruz" diye konuştu.

 

Bültene kayıt ol