İBB, Barış İmzacısı çalışanını KHK'lı olduğu gerekçesiyle işten çıkarttı

21.04.2022 - 11:28
Haberi paylaş

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarlarının ilk haftasında Barış İmzacılarının işleri geri döneceğini söylemişti. İBB yönetimi ise bir Barış İmzacısını KHK'lı olduğu gerekçesiyle işten attı.

İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde doktora öğrencisi Veysi Altıntaş, Barış Bildirisine imza attığı için Ocak 2017'de 679 sayılı KHK ile üniversiteden ihraç edilmişti.

Mart 2020'de İBB iştirak şirketi BİMTAŞ’ın sözleşmeli personeli olarak İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Vizyon 2050 Ofisi’nde uzman/araştırmacı olarak işe başladı. Altıntaş burada 2 yıl çalıştı fakat koordinatörün mobbingine uğradı ve "performans düşüklüğü" gerekçesiyle İPA'daki işine son verildi. 

Buradan Altyapı Projeler Müdürlüğü’ne gönderildi. İki sün sonra iktidara yakın gazeteler kendisinin de aralarında bulunduğu bazı çalışanlarını  "terörist" ilan etti.

Bu haberlerin ardından yeni birime gönderildi. Altyapı Projeler Müdürlüğü'nde 3 aya yakın çalıştıktan sonra 30.03.2022 itibariyle, basında çıkan haberler nedeniyle İBB hukuksuz ve temelsiz gerekçeler ile iş akdini tazminatsız olarak feshetti. 

Veysi Altıntaş bir kez ihraç edilmiş oldu ve şunları söyledi:

"İşten çıkarılma gerekçesinde ise yargılanma süreci hala devam eden ve devletin bile henüz beni suçlu bulmadığı bir ağır ceza davasının olması ve birçoğumuzun haksız yargılanmasının sembolü olan 679 sayılı KHK ile ihraç edilmiş olmam yazılıydı."

Barış İmzacısı Veysi Altıntaş'ın uğradığı haksızlığı ve başını gelenleri anlattığı yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Ortaya düşen soru, CHP liderinin seçim vaadine mi CHP'li İBB yönetiminin işçi düşmanı ve aşırı sağcı iktidarın karalama kampanyasına taviz veren tutumuna mı bakılmalı? Hangisi esas alınmalı?

Veysi Altıntaş derhal işine  geri dönmelidir.

Bültene kayıt ol