Gergerlioğlu: KHK yasası tümden iptal edilmeli

18.10.2021 - 16:19
Haberi paylaş

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerindeki hak ihlallerine dikkat çekerek, KHK yasasının tümden kaldırılması gerektiğini söyledi.

Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu olan Gergerlioğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamudan ihraç edilen yüz binlerce çalışanın durumu üzerine:

"Burada radikal çözüm KHK yasasının tümden iptal edilmesi. KHK'lar yasalaşmıştır, o yasaları bir yasayla iptal edersin. 657'ye göre hepsinin baştan değerlendirilmesi gerekir. Bu meselede biter. Bir ülkede 1,5 milyon terörist olur mu? Herkese terörist dedikleri bir ülke oluşturmuşlar. Yargılar çok hukuksuz bir şekilde ilerlemiş. Bir sürü insan haksız hukuksuz cezaevlerinde. Türkiye bir an önce bu yanlışta vazgeçmeli. Yoksa Türkiye kaybeder"

"152 bin KHK'lı var. Özel kurumların kapatılmasıyla da çaresiz kalan insanlar var. 250 bin civarında kamudan özelden ihraç edilmiş, damgalanmış insan var. 1.5 milyon insana yakın insan çıkıyor karşımıza. OHAL Komisyonu'nda yüzde 90'nı reddedildi. Şu an 10 bin kişi bekliyor. Hala OHAL Komisyonu işini bitirmedi. 2 yılda bitirmesi gerekiyordu. Aslında kabul verecekler ama bir bahane arıyorlar. Bunlar ne bu dünyada ne öte dünyada hesap verebilecekler. İnsanlar bu yüzden intihar ediyorlar."

"Önümüzde seçim var. KHK meselesini çözen kazanır."

Düşünce ve ifadelerinden dolayı kendisi de KHK ile ihraç edilen, tutuklanan ve beraat ederek meclise dönen Ömer Faruk Gergerlioğlu insan hakları ihlalleri hakkında şunları söyledi:

"1600 civarında ağır hasta mahpus var cezaevlerinde Ayşe Özdoğan 17 gündür cezaevinde işkence çekiyor. Yemek yiyemeyen bir kadını 19 kere kelepçeyle hastaneye götürüp getirdiler. 3 kişilik koğuşta kalıyor. Banyosunu yapamıyor"

Bültene kayıt ol