Bu davalar hepimizin davası

30.03.2021 - 17:21
Haberi paylaş

Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bireysel başvurusu ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılması için hazırladığı iddianameyi görüşecek.

600 sayfalık iddianameyi inceleyen Anayasa Mahkemesi raportörü, usule ilişkin eksikliklerin giderilmesi için dosyanın Yargıtay'a iade edilmesini istedi. Eksiklerin kimlik ve adres bilgileri gibi evrak ve bilgiler gibi teknik eksikler olduğu söyleniyor.

Eğer Gergerlioğlu'nun bir hukuk skandalıyla vekilliğinin düşürülmesi en yüksek yargı organı tarafından onanırsa, Türkiye'de ifade özgürlüğü herkes için bir kez daha bastırılmış olacak.

AYM ilk görüşme ya da sonrakinde kapatma iddianamesini kabul ederse, bir dönem sona erecek, atanmışların seçilmişler üzerindeki baskısı tescillenecek ve otoriterizm her türden muhalefete karşı kendini tahkim edecek.

Ne iyidir ki milletvekilliklerinin sudan sebeplerle düşürüldüğü, birilerinin hoşuna gitmediği için partilerin kapatıldığı bir düzen, halkın çoğunluğu tarafından istenir değil.

Gergerlioğlu adalet nöbetinde

Barışı savunan bir sosyal medya paylaşımından dolayı Gergerlioğlu'nun başvurusu reddedilirse, 2 buçuk yıllık ceza için hapse girecek.

Adalet Nöbeti'nin 14. gününde konuşan Ömer Faruk Gergerlioğlu: "Cezaevine girsek de, Meclis’te olsak da, başka yerde olsak da her zaman adalet sevdamızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

HDP mücadeleye hazırlanıyor

6.5 milyon seçmenin oyunu kazanan ve meclisin 3. büyük partisi olan HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Görmediyseniz bir kez daha hatırlatalım. Newroz fotoğraflarına bir kez daha bakın!" sözleriyle parti kapatma politikasının çözümsüzlüğünü teşhir etti.

Diyarbakır, Van, Hakkari, İstanbul gibi birçok ilde HDP'nin organize ettiği 2021 Newroz kutlamalarına her zaman olduğu gibi yüz binlerce kişi katılmıştı 

HDP, Anayasa Mahkemesi boyunca partinin kapatılmaması için kampanya yürüteceğini duyuruyor.

Bültene kayıt ol