Irkçı saldırılar cezasız kalmamalı

29.03.2021 - 17:19
Haberi paylaş

Göçmenlere yönelik ırkçı saldırılar hız kesmiyor. Son olarak Antep'te Suriyeli bir ailenin evi taşlandı. Hepimiz Göçmeniz platformu ırkçı saldırganların derhal cezalandırılmasını istedi.

Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır paltformunun açıklaması:

Geçen hafta, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 3 ırkçı, hurda kâğıt toplayan Suriyeli genç işçiyi taş ve sopalarla dövüp, motosikletini kamyonetle ezdikten sonra yakmıştı. Antalya’daki ırkçı saldırıyı yapan 3 kişiden ikisi savcılıktan, diğeri ise çıkarıldığı mahkemeden adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Dün de Gaziantep’te 6 yıldır ikamet etmekte olan Suriyeli bir ailenin evine, taşlarla saldırıldı, bir küçük çocuk gözünden yaralandı.

Gaziantep’teki saldırı sonrası, Valilik olayı “komşu kavgası” olarak nitelendirip üzerini örtmeye çalıştı. Oysa görgü tanıkları söz konusu aileye bu saldırının ilk olmadığını, üçüncü defa saldırıya uğradıklarını, buna karşın şimdiye kadar hiçbir adli işlemin yapılmadığını belirttiler.

Savunmasız gruplara, mültecilere yönelik şiddet eylemleri tüm dünyada ırkçılık olarak nitelendirilir.

Irkçılığı, milliyetçiliği ve nefret söyleminin kullanımını olağanlaştıran, ırkçı yaklaşımlarda suç unsuru göremeyen siyasal ve hukuki mekanizmalar ırkçıların işini kolaylaştırıyor.

Bu tip suçların cezasız kalması, ırkçı saldırganları cesaretlendirir, saldırılarını tekrarlamalarına yol açar. Bu nedenle hem Antalya’daki, hem de Gaziantep’teki olayda saldırganlar bir an önce bulunup cezalandırılmalıdır.

Bütün göçmenler kardeşimizdir.

29 Mart 2021

Gaziantep’te ırkçı saldırı: 'Can güvenliğimizi istiyoruz başka bir şey değil'

Bültene kayıt ol