Gaziantep’te ırkçı saldırı: 'Can güvenliğimizi istiyoruz başka bir şey değil'

29.03.2021 - 13:34
Haberi paylaş

Gaziantep’te 6 yıldır ikamet eden Suriyeli mülteci kadın, evlerine, mahalleli tarafından taşlarla saldırıldığını anlattı.

Mülteci Medyası sitesinin sosyal medya hesabından paylaşılan videoda saldırıyı anlatan mülteci kadın, “Hayatlarımız güvence altında değil. Evimizi taşladılar. Çocuğumun gözüne taş geldi. Neden hep bu ırkçılığa maruz kalıyoruz? Başta Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum, gelip durumumuza baksınlar. Can güvenliğimizi istiyoruz başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Saldırı sonrası sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda, Suriyeli ailenin bir evin bodrum katında, çok kötü koşullarda yaşam savaşı vermeye çalışan görüntüleri de ortaya çıktı. 

Gaziantep Valiliği yaptığı açıklamada olayın komşu kavgası olduğunu belirtti. Ama görgü tanıkları söz konusu aileye bu saldırının ilk olmadığını, üçüncü defa saldırıya uğradıklarını, buna karşın şimdiye kadar hiçbir adli işlemin yapılmadığını belirttiler.

Savunmasız gruplara, mültecilere yönelik şiddet eylemleri tüm dünyada ırkçı kategoride değerlendiriliyor. Bu tip suçların cezasız kalması, ırkçı saldırganları cesaretlendiriyor, saldırılarını tekrarlamalarına yol açıyor. Bu nedenle Gaziantep’teki olayda saldırganların bir an önce bulunup cezalandırılması gerekiyor.

Irkçı saldırılar cezasız kalmamalı

Bültene kayıt ol