Ankara’da 3 üniversite öğrencisi kaçırıldı!

18.02.2021 - 15:24
Haberi paylaş

Bugün Ankara'da üç üniversite öğrencisi polis olduğunu iddia eden kişilerce kaçırıldı. Darp ve tehdite maruz kalan öğrenciler şehrin uzak noktalarında serbest bırakıldı.

Bugün öğlen saatlerinde polis olduklarını söyleyen kişiler, GBT yapma bahanesiyle yaklaştığı TİP üyesi Ali Ayduğan ile Öğrenci Kolektifleri üyesi Uğurcan Baynal ve Sena Bademli’yi sivil araçlara bindirerek kaçırdı. Avukatların bilgi talep ettiği Ankara İl Emniyet Müdürlüğü “Ne gözaltı, ne hastane işleminde gözükmüyor” diyerek kaçırılan öğrencilere dair bir enformasyon sağlamadı. Öğrenciler saatler sonra Ankara’nın merkeze uzak ilçelerinde, işkence edilmiş halde bırakıldı.

Tehdit ve işkencenin ardından öğrenciler serbest!

Kaçırılan öğrencilerden Ali Ayduğan yol boyunca darp edilerek getirildiği Gölbaşı ilçesine bırakıldı. Uğurcan Baynal ise bir daha Boğaziçi eylemlerine katılmaması yönünde tehdit ve darp edilerek Pursaklar’a götürüldü. Burada serbest bırakılan Baynal’a yakınları kısa sürede ulaştı. Son olarak Sena Bademli de Sincan’da serbest bırakıldı. Ankara’da öğrenci dayanışması içinde yer alan başka üniversitelilerin evlerinin önüne ise sivil ve resmi polis araçlarının gönderildiği bildirildi. Öğrencilerin bulunması için sosyal medyada çağrılar yapılmıştı. İşkence ve darba maruz kalan öğrencilerin sağlık durumu ise şu an iyi durumda. Öğrenciler 18.00'de İnsan Hakları Derneği'nde bir basın açıklaması yapacak. 

Bültene kayıt ol