Boğaziçi'nde mücadele devam ediyor

05.01.2021 - 12:07
Haberi paylaş

Boğaziçi Üniversitesi'nde eylemler sürüyor.

AKP'li Melih Bulu'nun üniversite geleneklerini aykırı olarak üniversitenin başına getirilişini bugün de öğretim üyeleri protesto etti. Öğrencilerle birlikte eylem sürüyor.

Rektör devir törenine sırtlarını dönen Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

AKP aday adayı Melih Bulu'nun rektörlüğe atanmasına karşı yapılan büyük öğrenci protestosunun ardından sabaha karşı çok sayıda evi basan polis BOUN ve çeşitli üniversitelerden 22 öğrenciyi gözaltına aldı.

Kitlesel eylemin hemen ardından sosyal medyada, iktidar yanlısı gazetelerin de dahil olduğu, öğrencileri "terörist" ilan etme ve demokratik bir mücadeleyi kriminalize etme kampanyası başlatılmıştı. Gözaltılar bunun üstüne geldi. Haber duyulur duyulmaz, sosyal medyada 1. gündeme otururken, çok sayıda kullanıcı öğrencilerin serbest bırakılmasını talep ediyor.

Öğrencilerin avukatından açıklama

Avukat Ezgi Önalan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basına yaptığı açıklamada "Sabah saatlerinde çıplak arama dayatması ile karşılaşmışlar. Gözaltına alınırken telefonlarına el konulanlar var, darp edilenler var, darp raporları mevcut" diye konuştu.

Mücadele devam ediyor

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde öğrenciler ve akademisyenler eylemlerini sürdürüyor.

Bültene kayıt ol