Süleyman Soylu da Suriyelileri seçim malzemesi yaptı

10.06.2019 - 16:55
Haberi paylaş

Göçmenlerin durumu, tüm seçim süreçlerinde olduğu gibi, bir kez daha siyasi propagandaya alet ediliyor.

Binali Yıldırım, 31 Mart seçimleri öncesinde Suriyeliler için “Huzurumuzu bozarlarsa kulaklarından tutar atarız” demiş ve seçimleri kaybetmişti. CHP’li Ekrem İmamoğlu da Suriyelileri “gönderme” planlarından bahsetti. Tayyip Erdoğan 31 Mart akşamı balkon konuşmasında Suriyelilerin “güvenli bölgelere” yerleştirileceğinden bahsetti.

CHP’nin Bolu ve Mudanyalı belediye başkanları ise göçmen düşmanı açıklama ve uygulamalarıyla anılıyor.

Son olarak bu kervana İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. 

Tekrarlanacak olan İstanbul seçimleri için Binali Yıldırım lehine kampanya yürüten bakan, Yeşilköy sahilde yaptığı konuşmada, İstanbullulardan 50 bin Suriyeliyi sınırdışı etmek için 6 ay süre istedi.

Soylu şu ifadeleri kullandı: “Burayı kaçak göçmen merkezi yaptırmayız. Bu kadar basit. Bir şey daha söyleyeyim. Herkes bizim kurallarımıza uymak zorundadır. Kim nereden gelirse gelsin, ne ortaya konulursa konulsun. Bizim kamu düzenimizi bozmaya kimseye müsaade etmeyiz. Dükkanlarda kimseyi yatırmayız. Bundan sonra arkadaşlarıma talimat verdim. Kilis'in bütün tabelalarını değiştirttim. Suriye yazılı tabelalar vardı, hepsini değiştirdim. Türkçe, altına da çok ufak bir bantla beraber Arapça yazabilirsiniz. Kuralı biz koyacağız. Biz birilerinin koyduğu kurala uymayız. Biz devletiz, bunu yapmak konusunda da hukukumuzu, kuralımızı, kendimizi ortaya koyarız.”

Bültene kayıt ol