DSİP: “Demokrasinin gaspına dur demek için oyumuz İmamoğlu'na!”

09.05.2019 - 11:29
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, yenilenen İstanbul seçimlerine yönelik tutumunu açıkladı.

31 Mart seçimlerinde "Irkçılara oy yok" kampanyası yürüten, seçime girdiği yerlerde HDP'yi desteklerken CHP-İyi Parti ittifakına destek vermeyen DSİP, daha önce YSK kararına ilişkin bir açıklama yayımlamış ve bunun antidemokratik bir müdahale olduğunu belirtmişti.

CHP'nin konuya ilişkin tutumunun belirlenmesinin ardından, Sosyalist İşçi gazetesinin yeni sayısında manşetten İmamoğlu'na oy çağrısı yapıldı. Ancak bunun CHP-İyi Parti ittifakına destek olmadığı, demokratik bir hakkın gaspına karşı bir tepki olduğu anlatıldı.

DSİP'in tutumu şu cümlelerle ifade edildi:

"Bu yarışta unutulmaması gereken temel nokta şudur: 31 Mart’ta AKP’ye oy vermeyen seçmenlerin, AKP’ye yine oy vermemesini garanti altına almak! Hatta, başarılabilirse, bu seçmenin İmamoğlu’na oy vermesini sağlamak. Bu, İmamoğlu bir çözüm olduğu, sorunlar İmamoğlu’yla çözülecek diye değil; sorunlar sadece ve sadece aşağıdan, işçilerin kendi mücadelesiyle çözülebilir. Bizler İmamoğlu belediye başkanı olduğunda yeni bir dönem başlayacağı için değil, İmamoğlu’nun demokratik hakkı göz göre göre gasp edildiği için bu adımın atılması gerektiğini savunuyoruz.

Biz, sağa karşı sağın içinde olduğu ittifaklarla, ırkçılığı meşrulaştıran, göçmen düşmanlığı yapan bir bloğun içinde olamayacağımız için, 31 Mart’ta sadece HDP’ye oy çağrısı yapıp, HDP’nin olmadığı yerlerde oy kullanmamıştık.

Göçmen düşmanlığına, Kürt düşmanlığına, “azınlıklara” düşmanlığa taviz vermeyen, krizin faturasını sorumlularının ödemesini dile getiren tüm eleştirilerimizi saklı tutarak, bir İmamoğlu cephesi içinde yer almadan, “Hakkını yediler, hakkını verelim, oy verelim” diyerek bağımsız bir kampanya yapacağız."

YSK kararı: Sandık iradesi yok sayıldı

Seçim iptali: Evdeki hesap çarşıya uymayabilir

Bültene kayıt ol