ODTÜ rektöründen çelişkili açıklamalar

15.04.2019 - 15:04
Haberi paylaş

Daha önce Bahar Şenliği'ni "teknik ve idari olanaklar" yeterli olmadığı için iptal ettiğini duyuran ODTÜ rektöründen bugün farklı bir açıklama geldi.

Rektörlük, açıklamasında şenliğin düzenleyici grup olan Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından iptal edildiği iddia edildi.

ODTÜ Rektörlüğü’nden öğrencilere gönderilen yazıda, şenlik için yeni bir format önerildiğini ancak bu önerinin UGT tarafından kabul edilmediği belirtildi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, iptal gerkeçesi olarak "LGBT, Marksist, Aşırı Sol, HDP’li grupları" göstererek şunları söyledi:

“Öncelikle biz şenlikleri iptal etmedik. Tam aksine biz UGT’li öğrencilerle Devrim Stadı konserleri de dahil her konuda anlaştık. Ancak sonra bu grup LGBT, Marksist, Aşırı Sol, HDP gruplarla toplantı yapıp bu karardan vazgeçtiler. Tüm alanları istediler. İsteklerinin toplam maliyeti 1 milyonun (TL olsa gerek) üstünde. Traktör bile istediler. Hiçbir zaman yasakçı bir tutumumuz olmadı yönetimce. Bizler sizlerden daha fazla ODTÜ’lüyüz. Mesela ben 35 senedir ODTÜ’deyim. Neyin ne olduğunu herkes kadar bilirim. Bu arada daha önce de şenlik yapılmadı ODTÜ’de.”

ODTÜ'de bahar şenliği yasağına karşı dayanışma​

Bültene kayıt ol